Cordon bleu met lauwwarme wittekoolsalade
Cordon bleu met lauwwarme wittekoolsalade

Cordon bleu met lauwwarme wittekoolsalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1607 kj
Energie 384 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 40.8 g
Suiker 10.4 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 23.9 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.

  3. Snij intussen de wittekool fijn. Snij de rode uien in halvemaantjes en pers het knoflook.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de rode ui 1 min. Voeg de wittekool toe en laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout en roer regelmatig. Haal de pan van het vuur, besprenkel de wittekool met de rodewijnazijn en kruid met de oregano.

  5. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 4 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en serveer met de aardappelen en de lauwwarme wittekoolsalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.

  3. Snij intussen de wittekool fijn. Snij de rode uien in halvemaantjes en pers het knoflook.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de rode ui 1 min. Voeg de wittekool toe en laat nog 5 min. bakken. Kruid met peper en zout en roer regelmatig. Haal de pan van het vuur, besprenkel de wittekool met de rodewijnazijn en kruid met de oregano.

  5. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 4 min. aan elke kant. Snij in schuine stukken en serveer met de aardappelen en de lauwwarme wittekoolsalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1607 kj
Energie 384 kcal
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 40.8 g
Suiker 10.4 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 23.9 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde rouge A.O.P. Côtes du Rhône Bier Achel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal