Dadels met chocolade
Dadels met chocolade

Dadels met chocolade

30 min.
Tussendoortje
9 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kj
Energie 213 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 24.9 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Smelt de pure en witte chocolade apart au bain-marie of in de microgolf (niet te hard, anders brandt de chocolade aan).

  3. Verwijder intussen voorzichtig de pitten uit de dadels. Hak de pistachenoten fijn.

  4. Prik de dadels op een vork en dompel ze onder in de chocolade (de helft in de pure en de andere helft in de witte chocolade). Leg ze op een bord of schaal bedekt met bakpapier. Bestrooi 1/3 met de pistachenoten, 1/3 met het kokospoeder en 1/3 met de amandelschilfers. Zet in de koelkast.

  5. Serveer de dadels op een mooie schaal. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Smelt de pure en witte chocolade apart au bain-marie of in de microgolf (niet te hard, anders brandt de chocolade aan).

  3. Verwijder intussen voorzichtig de pitten uit de dadels. Hak de pistachenoten fijn.

  4. Prik de dadels op een vork en dompel ze onder in de chocolade (de helft in de pure en de andere helft in de witte chocolade). Leg ze op een bord of schaal bedekt met bakpapier. Bestrooi 1/3 met de pistachenoten, 1/3 met het kokospoeder en 1/3 met de amandelschilfers. Zet in de koelkast.

  5. Serveer de dadels op een mooie schaal. Werk af met de muntblaadjes en de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kj
Energie 213 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 24.9 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal