Griekse aardappelsalade
Griekse aardappelsalade

Griekse aardappelsalade

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 233 kcal
Energie 975 kj
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  3. Hak de dille en het bieslook fijn. Hak de walnoten grof.

  4. Meng de yoghurt met de mosterd en de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet over de lauwe krielaardappelen en voeg de komkommer en de fijngehakte kruiden toe. Bestrooi met de grofgehakte walnoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de komkommer in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en snij in halvemaantjes van 1/2 cm dik.

  3. Hak de dille en het bieslook fijn. Hak de walnoten grof.

  4. Meng de yoghurt met de mosterd en de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet over de lauwe krielaardappelen en voeg de komkommer en de fijngehakte kruiden toe. Bestrooi met de grofgehakte walnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 233 kcal
Energie 975 kj
Vet 11.8 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 24.8 g
Suiker 2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 4.9 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal