Griekse pastasalade met feta en geroosterde groenten
Griekse pastasalade met feta en geroosterde groenten

Griekse pastasalade met feta en geroosterde groenten

35 min.
Bijgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1435 kj
Energie 343 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 35.4 g
Suiker 6.4 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 11.9 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (35 min.)
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de kerstomaten in de lengte in 2. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in stukjes.

  4. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  5. Verdeel intussen de kerstomaten, de courgette en de paprika over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  6. Snipper het bieslook fijn. Snij de rode ui in fijne ringen en de olijven in 2.

  7. Meng de Griekse pasta met de olijven, de rode ui, het bieslook en de geroosterde groenten. Besprenkel met de rest van de olijfolie en verkruimel er de feta over. Kruid met zwarte peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (35 min.)
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de kerstomaten in de lengte in 2. Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in stukjes.

  4. Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  5. Verdeel intussen de kerstomaten, de courgette en de paprika over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.

  6. Snipper het bieslook fijn. Snij de rode ui in fijne ringen en de olijven in 2.

  7. Meng de Griekse pasta met de olijven, de rode ui, het bieslook en de geroosterde groenten. Besprenkel met de rest van de olijfolie en verkruimel er de feta over. Kruid met zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1435 kj
Energie 343 kcal
Vet 16.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 35.4 g
Suiker 6.4 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 11.9 g
Zout 0.9 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Vignes d'Adam rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal