Groentetaart met geitenkaas en camembert
Groentetaart met geitenkaas en camembert

Groentetaart met geitenkaas en camembert

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 968 kcal
Vet 62.4 g
Koolhydraat 58.3 g
Eiwit 42.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in vier.

  3. Snipper de verse tijm en bieslook zeer fijn.

  4. Snij de camembert in spietjes.

  5. Snij de geitenkaas in schijfjes

  6. Snij de prei in fijne ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Bak de spekblokjes al roerend zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag gedurende 3 min. Haal ze uit de pan.

  9. Bak in dezelfde pan de champignons gedurende 5 min. in het vrijgekomen spekvet. Roer af en toe om.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de preiringetjes al roerend gedurende 5 min. Voeg de diepgevroren spinazie toe, dek af en laat al roerend nog eens 10 min. stoven.

  11. Klop de eieren los en voeg er de verse kaas (uitgelekt), de fijngesneden tijm en bieslook, het paprikapoeder, de bloem, de cayennepeper, het preimengsel en de spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.

  12. Beboter een taartvorm en strooi er de havermoutvlokken en de gedroogde tijm gelijkmatig over uit. Leg er daarna het pizzadeeg op en druk goed aan.

  13. Giet het eimengsel in de taartvorm en steek de geitenkaasspietjes rondom langs de rand van de vorm. Vorm met de spietjes van de camembert een cirkel in het midden van de taartvorm. Verdeel de champignons tussen de twee kaascirkels. Schuif de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C. Verminder na 30 min. de temperatuur tot 160 °C. en laat nog eens 10 min. bakken.

  14. Afwerking:
  15. Snij de taart in punten en serveer ze warm of lauw met een fris gemengd slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in vier.

  3. Snipper de verse tijm en bieslook zeer fijn.

  4. Snij de camembert in spietjes.

  5. Snij de geitenkaas in schijfjes

  6. Snij de prei in fijne ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Bak de spekblokjes al roerend zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag gedurende 3 min. Haal ze uit de pan.

  9. Bak in dezelfde pan de champignons gedurende 5 min. in het vrijgekomen spekvet. Roer af en toe om.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de preiringetjes al roerend gedurende 5 min. Voeg de diepgevroren spinazie toe, dek af en laat al roerend nog eens 10 min. stoven.

  11. Klop de eieren los en voeg er de verse kaas (uitgelekt), de fijngesneden tijm en bieslook, het paprikapoeder, de bloem, de cayennepeper, het preimengsel en de spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.

  12. Beboter een taartvorm en strooi er de havermoutvlokken en de gedroogde tijm gelijkmatig over uit. Leg er daarna het pizzadeeg op en druk goed aan.

  13. Giet het eimengsel in de taartvorm en steek de geitenkaasspietjes rondom langs de rand van de vorm. Vorm met de spietjes van de camembert een cirkel in het midden van de taartvorm. Verdeel de champignons tussen de twee kaascirkels. Schuif de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C. Verminder na 30 min. de temperatuur tot 160 °C. en laat nog eens 10 min. bakken.

  14. Afwerking:
  15. Snij de taart in punten en serveer ze warm of lauw met een fris gemengd slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 968 kcal
Vet 62.4 g
Koolhydraat 58.3 g
Eiwit 42.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney blond Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé

Bekijk het recept digitaal