- Bewaar

- Bewaar
Groentetaart met geitenkaas en camembert
Onze drankensuggesties
Bier Ciney blond Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in vier.
-
Snipper de verse tijm en bieslook zeer fijn.
-
Snij de camembert in spietjes.
-
Snij de geitenkaas in schijfjes
-
Snij de prei in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes al roerend zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag gedurende 3 min. Haal ze uit de pan.
-
Bak in dezelfde pan de champignons gedurende 5 min. in het vrijgekomen spekvet. Roer af en toe om.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de preiringetjes al roerend gedurende 5 min. Voeg de diepgevroren spinazie toe, dek af en laat al roerend nog eens 10 min. stoven.
-
Klop de eieren los en voeg er de verse kaas (uitgelekt), de fijngesneden tijm en bieslook, het paprikapoeder, de bloem, de cayennepeper, het preimengsel en de spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.
-
Beboter een taartvorm en strooi er de havermoutvlokken en de gedroogde tijm gelijkmatig over uit. Leg er daarna het pizzadeeg op en druk goed aan.
-
Giet het eimengsel in de taartvorm en steek de geitenkaasspietjes rondom langs de rand van de vorm. Vorm met de spietjes van de camembert een cirkel in het midden van de taartvorm. Verdeel de champignons tussen de twee kaascirkels. Schuif de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C. Verminder na 30 min. de temperatuur tot 160 °C. en laat nog eens 10 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Snij de taart in punten en serveer ze warm of lauw met een fris gemengd slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Ciney blond Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de champignons in vier.
-
Snipper de verse tijm en bieslook zeer fijn.
-
Snij de camembert in spietjes.
-
Snij de geitenkaas in schijfjes
-
Snij de prei in fijne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes al roerend zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag gedurende 3 min. Haal ze uit de pan.
-
Bak in dezelfde pan de champignons gedurende 5 min. in het vrijgekomen spekvet. Roer af en toe om.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de preiringetjes al roerend gedurende 5 min. Voeg de diepgevroren spinazie toe, dek af en laat al roerend nog eens 10 min. stoven.
-
Klop de eieren los en voeg er de verse kaas (uitgelekt), de fijngesneden tijm en bieslook, het paprikapoeder, de bloem, de cayennepeper, het preimengsel en de spekblokjes aan toe. Kruid met peper en zout.
-
Beboter een taartvorm en strooi er de havermoutvlokken en de gedroogde tijm gelijkmatig over uit. Leg er daarna het pizzadeeg op en druk goed aan.
-
Giet het eimengsel in de taartvorm en steek de geitenkaasspietjes rondom langs de rand van de vorm. Vorm met de spietjes van de camembert een cirkel in het midden van de taartvorm. Verdeel de champignons tussen de twee kaascirkels. Schuif de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C. Verminder na 30 min. de temperatuur tot 160 °C. en laat nog eens 10 min. bakken.
-
Afwerking:
-
Snij de taart in punten en serveer ze warm of lauw met een fris gemengd slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Ciney blond Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé