Halloumi met gegrilde groenten en een frisse dip
Halloumi met gegrilde groenten en een frisse dip

Halloumi met gegrilde groenten en een frisse dip

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2167 kj
Energie 518 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 22.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Suiker 6.9 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 35.5 g
Zout 4 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)

    Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 8 stukken. Snij de halloumi in 12 gelijke blokjes. Prik afwisselend stukjes halloumi, paprika en champignons op 4 brochettestokken. Wrijf in met de olijfolie.

  2. Rasp de wortel. Snipper de sjalot en de blaadjes koriander fijn. Pers de limoen. Meng alles onder de plattekaas. Kruid met de ras el hanout, peper en zout.

  3. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  4. Gril de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant op een goed warme barbecue, tot er streepjes op de kaas komen. Serveer met de dipsaus.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de brochettes in een grillpan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)

    Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in 8 stukken. Snij de halloumi in 12 gelijke blokjes. Prik afwisselend stukjes halloumi, paprika en champignons op 4 brochettestokken. Wrijf in met de olijfolie.

  2. Rasp de wortel. Snipper de sjalot en de blaadjes koriander fijn. Pers de limoen. Meng alles onder de plattekaas. Kruid met de ras el hanout, peper en zout.

  3. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  4. Gril de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant op een goed warme barbecue, tot er streepjes op de kaas komen. Serveer met de dipsaus.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de brochettes in een grillpan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2167 kj
Energie 518 kcal
Vet 37.5 g
Verzadigd vet 22.3 g
Koolhydraat 8.4 g
Suiker 6.9 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 35.5 g
Zout 4 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Augustijn Grand Cru Wijn Domaine Romagnac Garcin - Tavel - A.O.P. Côtes du Rhône Wijn A.O.P. Ventoux - Vin Rosé Sec - partybox 3 L

Bekijk het recept digitaal