- Bewaar

- Bewaar
Harira (soep met linzen en kikkererwten)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de prei, de wortel en de selder fijn.
-
Spoel de linzen en de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de margarine in een kookpot op een hoog vuur. Stoof de diepgevroren ui, het diepgevroren knoflook, de prei, de selder en de wortelen 5 à 7 min. Kruid met komijn, korianderpoeder, kurkuma en het paprikapoeder. Laat nog 1 à 2 min. stoven.
-
Voeg de passata, de linzen, de kikkererwten en de groentebouillon toe. Overgiet met 1,5 L water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen het Turks brood (instructies: zie verpakking). Snij de citroen in partjes.
-
Schep de soep in diepe kommen en werk af met de koriander. Serveer met de partjes citroen en het Turks brood.
Tip
Is de soep te dik? Mix hem dan met een staafmixer of voeg nog wat water toe. Kruid erna eventueel nog even bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Snipper de prei, de wortel en de selder fijn.
-
Spoel de linzen en de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de margarine in een kookpot op een hoog vuur. Stoof de diepgevroren ui, het diepgevroren knoflook, de prei, de selder en de wortelen 5 à 7 min. Kruid met komijn, korianderpoeder, kurkuma en het paprikapoeder. Laat nog 1 à 2 min. stoven.
-
Voeg de passata, de linzen, de kikkererwten en de groentebouillon toe. Overgiet met 1,5 L water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen het Turks brood (instructies: zie verpakking). Snij de citroen in partjes.
-
Schep de soep in diepe kommen en werk af met de koriander. Serveer met de partjes citroen en het Turks brood.
Tip
Is de soep te dik? Mix hem dan met een staafmixer of voeg nog wat water toe. Kruid erna eventueel nog even bij.