Hoevekip à la provençale
Hoevekip à la provençale

Hoevekip à la provençale

1 u. 55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1929 kj
Energie 461 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 10.2 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 43.5 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 1 u. 35 in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de ui in 2 en dan in halve ringen. Pel het knoflook.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in grote stukken. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grote stukken. Snij de tomaten in kwarten.

  5. Was de ongeschilde krieltjes grondig en snij in de lengte in 2.

  6. Kruid de binnen- en de buitenkant van de kip met peper en zout. Steek de laurier, de tijm en de rozemarijn in de kip.

  7. Wrijf de binnenkant van een ovenbestendige kookpot (met deksel) in met de olijfolie en leg er de kip in. Leg er de ui, de courgette, de paprika en de tomaten rond. Voeg ook het knoflook, de rest van de takjes tijm en rozemarijn en de laurier toe. Kruid met peper en zout.

  8. Los het blokje kippenbouillon op in het water en giet over de groenten. Zet het deksel op de kookpot en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Voeg de laatste 25 min. de krieltjes toe aan de kookpot en laat afgedekt verder garen.

  10. Haal de kookpot uit de oven en controleer met een mes of de krieltjes gaar zijn. Zet de kookpot nog 3 min. zonder deksel onder de grill zodat de kip wat kleur krijgt.

Tip
Heb je geen (gietijzeren) kookpot met dikke bodem?

Leg de kip in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 1 u. 35 in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Snij de ui in 2 en dan in halve ringen. Pel het knoflook.

  4. Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in grote stukken. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grote stukken. Snij de tomaten in kwarten.

  5. Was de ongeschilde krieltjes grondig en snij in de lengte in 2.

  6. Kruid de binnen- en de buitenkant van de kip met peper en zout. Steek de laurier, de tijm en de rozemarijn in de kip.

  7. Wrijf de binnenkant van een ovenbestendige kookpot (met deksel) in met de olijfolie en leg er de kip in. Leg er de ui, de courgette, de paprika en de tomaten rond. Voeg ook het knoflook, de rest van de takjes tijm en rozemarijn en de laurier toe. Kruid met peper en zout.

  8. Los het blokje kippenbouillon op in het water en giet over de groenten. Zet het deksel op de kookpot en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Voeg de laatste 25 min. de krieltjes toe aan de kookpot en laat afgedekt verder garen.

  10. Haal de kookpot uit de oven en controleer met een mes of de krieltjes gaar zijn. Zet de kookpot nog 3 min. zonder deksel onder de grill zodat de kip wat kleur krijgt.

Tip
Heb je geen (gietijzeren) kookpot met dikke bodem?

Leg de kip in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1929 kj
Energie 461 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 30 g
Suiker 10.2 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 43.5 g
Zout 1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne Gamay A.O.P. Gamay Noir La Burgondie Bier La Chouffe Blonde Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal