- Bewaar

- Bewaar
Hoevekip à la provençale
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne Gamay A.O.P. Gamay Noir La Burgondie Bier La Chouffe Blonde Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 1 u. 35 in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de ui in 2 en dan in halve ringen. Pel het knoflook.
-
Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in grote stukken. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grote stukken. Snij de tomaten in kwarten.
-
Was de ongeschilde krieltjes grondig en snij in de lengte in 2.
-
Kruid de binnen- en de buitenkant van de kip met peper en zout. Steek de laurier, de tijm en de rozemarijn in de kip.
-
Wrijf de binnenkant van een ovenbestendige kookpot (met deksel) in met de olijfolie en leg er de kip in. Leg er de ui, de courgette, de paprika en de tomaten rond. Voeg ook het knoflook, de rest van de takjes tijm en rozemarijn en de laurier toe. Kruid met peper en zout.
-
Los het blokje kippenbouillon op in het water en giet over de groenten. Zet het deksel op de kookpot en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de laatste 25 min. de krieltjes toe aan de kookpot en laat afgedekt verder garen.
-
Haal de kookpot uit de oven en controleer met een mes of de krieltjes gaar zijn. Zet de kookpot nog 3 min. zonder deksel onder de grill zodat de kip wat kleur krijgt.
Heb je geen (gietijzeren) kookpot met dikke bodem?
Leg de kip in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne Gamay A.O.P. Gamay Noir La Burgondie Bier La Chouffe Blonde Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min. + 1 u. 35 in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de ui in 2 en dan in halve ringen. Pel het knoflook.
-
Snij de courgette in de lengte in 2 en dan in grote stukken. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grote stukken. Snij de tomaten in kwarten.
-
Was de ongeschilde krieltjes grondig en snij in de lengte in 2.
-
Kruid de binnen- en de buitenkant van de kip met peper en zout. Steek de laurier, de tijm en de rozemarijn in de kip.
-
Wrijf de binnenkant van een ovenbestendige kookpot (met deksel) in met de olijfolie en leg er de kip in. Leg er de ui, de courgette, de paprika en de tomaten rond. Voeg ook het knoflook, de rest van de takjes tijm en rozemarijn en de laurier toe. Kruid met peper en zout.
-
Los het blokje kippenbouillon op in het water en giet over de groenten. Zet het deksel op de kookpot en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Voeg de laatste 25 min. de krieltjes toe aan de kookpot en laat afgedekt verder garen.
-
Haal de kookpot uit de oven en controleer met een mes of de krieltjes gaar zijn. Zet de kookpot nog 3 min. zonder deksel onder de grill zodat de kip wat kleur krijgt.
Heb je geen (gietijzeren) kookpot met dikke bodem?
Leg de kip in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne Gamay A.O.P. Gamay Noir La Burgondie Bier La Chouffe Blonde Sterk blond bier