Huisgemaakte granola
Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Ontbijt
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 22.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Verhit de olie samen met de bruine suiker,de ahornsiroop, het gemberpoeder en de kaneel in een steelpan op een zacht vuur.

  4. Verdeel de havermout, de zonnebloempitten en de pompoenpitten over een bakplaat met bakpapier. Overgiet met de warme olie en meng goed.

  5. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven en roer regelmatig.

  6. Zet de oven halfopen en laat de granola afkoelen.

  7. Voeg de zachte veenbessen toe aan de afgekoelde en krokante granola.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Verhit de olie samen met de bruine suiker,de ahornsiroop, het gemberpoeder en de kaneel in een steelpan op een zacht vuur.

  4. Verdeel de havermout, de zonnebloempitten en de pompoenpitten over een bakplaat met bakpapier. Overgiet met de warme olie en meng goed.

  5. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven en roer regelmatig.

  6. Zet de oven halfopen en laat de granola afkoelen.

  7. Voeg de zachte veenbessen toe aan de afgekoelde en krokante granola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 22.3 g
Suiker 7.6 g
Vezel 2.4 g
Eiwit 4.6 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal