Clementine

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

clementine_gepeld_packshot.png

Deze kleine citrusvrucht lijkt sterk op de mandarijn. Ze is makkelijk pelbaar, heeft meestal geen pitjes, maar wel sappig vruchtvlees en een zoete smaak. Daardoor is ze het favoriete fruit van kinderen.

Clementines zijn op hun best van oktober tot en met februari. Ze zijn een bron van vitamine C. Ze is ook rijk aan vezels.

Deze vrucht is bovendien heel lekker in smoothies, desserten (bv. bij panna cotta) of bij kip.

Hoe clementines kiezen?

De clementines bij Colruyt hebben soepele, blinkende blaadjes, wat een teken van versheid is. De vruchten zijn gemakkelijk te pellen en sappig en zoet van smaak.

Hoe clementines bewaren?

Je kan clementines minstens 1 week bewaren op een koele plaats.

Hoe clementines klaarmaken?

  • In een marinade geeft de zoete smaak een extra toets aan vlees of gevogelte. Maar ook bij een warme saus kan je de partjes of het sap toevoegen. Door hun zoete smaak hebben clementines geen extra suiker nodig en voegen ze aan je gerechten een natuurlijke zoete toets toe.
  • Partjes clementine zijn ook heel lekker in een salade met rauw, fijngesneden witloof, een beetje limoensap, wat tuinkers of ander groen (bv. rucola) en walnoten.
  • Clementines gaan goed samen met: kaneel (bv. in een vleesmarinade), vanille, gember en verse groene kruiden zoals munt, peterselie, koriander ... En met chocolade in taart of cake

Recepten met clementines

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!