Kalfsblanquette in pittige saus
Kalfsblanquette in pittige saus

Kalfsblanquette in pittige saus

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Energie 1443 kj
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 7.4 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 44 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper intussen de sjalot fijn en snij de champignons in 2. Laat de augurken uitlekken en snij ze fijn.

  2. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak de sjalot glazig. Voeg de stukken kalfsblanquette toe en laat even bakken.

  3. Voeg 1 L water, de bouillonblokjes, de tijm en de laurier toe. Kruid met peper en zout en laat ± 1 u. 30 min. zachtjes sudderen. Haal het vlees uit de stoofpot met een schuimspaan. Zet het kookvocht opzij.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Smelt de rest van de boter in een brede, lage kookpan en voeg de champignons toe. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Laat 5 min. stoven.

  6. Voeg de tomatenpuree en 1 kop kookvocht van het vlees toe aan de champignons. Meng goed.

  7. Doe er de augurken en de uitgelekte stukken kalfsblanquette bij.

  8. Giet de lichte room in de pan, meng voorzichtig en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  9. Serveer de blanquette met de aardappelen en werk af met de gehakte peterselie.

Tip
Tip

Wist je dat stoofpotjes nog beter zijn als je ze een dag op voorhand maakt? Dan hebben de smaken wat langer kunnen rusten en intrekken. Je kan ook grotere porties maken en ze invriezen, dan heb je snel eten op tafel getoverd op een drukke dag. Ook lekker met rijst of couscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper intussen de sjalot fijn en snij de champignons in 2. Laat de augurken uitlekken en snij ze fijn.

  2. Smelt de helft van de boter in een stoofpot en bak de sjalot glazig. Voeg de stukken kalfsblanquette toe en laat even bakken.

  3. Voeg 1 L water, de bouillonblokjes, de tijm en de laurier toe. Kruid met peper en zout en laat ± 1 u. 30 min. zachtjes sudderen. Haal het vlees uit de stoofpot met een schuimspaan. Zet het kookvocht opzij.

  4. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Smelt de rest van de boter in een brede, lage kookpan en voeg de champignons toe. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout. Laat 5 min. stoven.

  6. Voeg de tomatenpuree en 1 kop kookvocht van het vlees toe aan de champignons. Meng goed.

  7. Doe er de augurken en de uitgelekte stukken kalfsblanquette bij.

  8. Giet de lichte room in de pan, meng voorzichtig en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  9. Serveer de blanquette met de aardappelen en werk af met de gehakte peterselie.

Tip
Tip

Wist je dat stoofpotjes nog beter zijn als je ze een dag op voorhand maakt? Dan hebben de smaken wat langer kunnen rusten en intrekken. Je kan ook grotere porties maken en ze invriezen, dan heb je snel eten op tafel getoverd op een drukke dag. Ook lekker met rijst of couscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Energie 1443 kj
Vet 14.7 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 7.4 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 44 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Alma Cersius Gardian « Grande Réserve » Cabernet-Merlot 2023 I.G.P. Coteaux de Béziers Bier Omer sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal