Kippenbillen in mosterd-honingsaus met krieltjes en broccolini
Kippenbillen in mosterd-honingsaus met krieltjes en broccolini

Kippenbillen in mosterd-honingsaus met krieltjes en broccolini

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2774 kj
Energie 663 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 13.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 33.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 40 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de kip 5 min. goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg bij de krieltjes. Zet nog 25 min. in de oven.

  5. Doe intussen de broccolini in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de laatste 15 min. mee in de oven.

  6. Snipper de ui fijn. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Verkruimel het bouillonblokje. Voeg het water, de mosterd en de honing toe. Zet het vuur wat hoger en meng goed met de klopper. Voeg daarna de room toe en meng er de instantsausbinder onder.

  7. Haal de kip uit de oven en leg in de saus. Laat nog even doorwarmen.

  8. Snipper intussen de peterselie fijn en snij de snoeptomaatjes in plakjes. Bestrooi de kip met de peterselie. Serveer met de krieltjes, de broccolini en de snoeptomaatjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 40 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de kip 5 min. goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg bij de krieltjes. Zet nog 25 min. in de oven.

  5. Doe intussen de broccolini in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de laatste 15 min. mee in de oven.

  6. Snipper de ui fijn. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Verkruimel het bouillonblokje. Voeg het water, de mosterd en de honing toe. Zet het vuur wat hoger en meng goed met de klopper. Voeg daarna de room toe en meng er de instantsausbinder onder.

  7. Haal de kip uit de oven en leg in de saus. Laat nog even doorwarmen.

  8. Snipper intussen de peterselie fijn en snij de snoeptomaatjes in plakjes. Bestrooi de kip met de peterselie. Serveer met de krieltjes, de broccolini en de snoeptomaatjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2774 kj
Energie 663 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 13.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 33.2 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Allure Rosé Alcoholvrije wijn Bier Sint Hubertus Blond bier

Bekijk het recept digitaal