- Bewaar

- Bewaar
Kippenbillen in mosterd-honingsaus met krieltjes en broccolini
Onze drankensuggesties
Wijn Allure Rosé Alcoholvrije wijn Bier Sint Hubertus Blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 40 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de kip 5 min. goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg bij de krieltjes. Zet nog 25 min. in de oven.
-
Doe intussen de broccolini in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de laatste 15 min. mee in de oven.
-
Snipper de ui fijn. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Verkruimel het bouillonblokje. Voeg het water, de mosterd en de honing toe. Zet het vuur wat hoger en meng goed met de klopper. Voeg daarna de room toe en meng er de instantsausbinder onder.
-
Haal de kip uit de oven en leg in de saus. Laat nog even doorwarmen.
-
Snipper intussen de peterselie fijn en snij de snoeptomaatjes in plakjes. Bestrooi de kip met de peterselie. Serveer met de krieltjes, de broccolini en de snoeptomaatjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Allure Rosé Alcoholvrije wijn Bier Sint Hubertus Blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 40 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 4. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de kip 5 min. goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en leg bij de krieltjes. Zet nog 25 min. in de oven.
-
Doe intussen de broccolini in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet de laatste 15 min. mee in de oven.
-
Snipper de ui fijn. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Verkruimel het bouillonblokje. Voeg het water, de mosterd en de honing toe. Zet het vuur wat hoger en meng goed met de klopper. Voeg daarna de room toe en meng er de instantsausbinder onder.
-
Haal de kip uit de oven en leg in de saus. Laat nog even doorwarmen.
-
Snipper intussen de peterselie fijn en snij de snoeptomaatjes in plakjes. Bestrooi de kip met de peterselie. Serveer met de krieltjes, de broccolini en de snoeptomaatjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Allure Rosé Alcoholvrije wijn Bier Sint Hubertus Blond bier