Komkommergazpacho met radijs
Komkommergazpacho met radijs

Komkommergazpacho met radijs

20 min.
Soep
24 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 42 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 1.6 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 1.5 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.

  5. Snij de helft van de radijzen in fijne schijfjes en snij de rest in 2.

  6. Knip de tuinkers uit het bakje.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  8. Hak de pistachenoten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Mix de stukjes komkommer en avocado samen met de olijfolie, 2 dl water, de azijn, zwarte peper en zout tot een vloeibaar mengsel.

  11. Voeg de sjalotten, het knoflook en de halve radijzen toe en mix opnieuw.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gazpacho over kommetjes of glaasjes. Werk af met een toefje geitenkaas, pistachenoten, schijfjes radijs, tuinkers en radijsscheuten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Snij de ongeschilde komkommers in blokjes.

  5. Snij de helft van de radijzen in fijne schijfjes en snij de rest in 2.

  6. Knip de tuinkers uit het bakje.

  7. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

  8. Hak de pistachenoten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Mix de stukjes komkommer en avocado samen met de olijfolie, 2 dl water, de azijn, zwarte peper en zout tot een vloeibaar mengsel.

  11. Voeg de sjalotten, het knoflook en de halve radijzen toe en mix opnieuw.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de gazpacho over kommetjes of glaasjes. Werk af met een toefje geitenkaas, pistachenoten, schijfjes radijs, tuinkers en radijsscheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 42 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 1.6 g
Suiker 1.4 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 1.5 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal