Citroen
Citroenen hebben een zure smaak. Het sap wordt vaak gebruikt als smaakmaker in vinaigrettes, slaatjes of gerechten met vis.
Ingelegde of gekonfijte citroenen zijn zachter van smaak. Je kan ze verwerken in stoofpotjes, slaatjes, gerechten met geroosterde kip …
Citroenen inleggen
Was 4 onbehandelde biocitroenen goed schoon met heet water. Snij de citroenen in de lengte in 4, zonder helemaal door te snijden. De partjes moeten aan elkaar blijven hangen. Doe dit ook boven een kom om het sap op te vangen. Strooi 50 g zout in elke inkeping. Verdeel ook 50 g zout over de bodem van een bokaal die je luchtdicht kan afsluiten (bv. een weckpot). Leg er alle citroenen in en vul aan met het citroensap. Sluit de bokaal goed af. Laat minstens 8 dagen staan voor je ze gebruikt. Als je ze in de koelkast zet, kan je deze gekonfijte citroenen nog 1 jaar bewaren.