- Bewaar

- Bewaar
Lasagne met ham, mediterrane groentjes en geitenkaas
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + 45 min. in de oven
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 2 min.
-
Voeg de mediterrane groentemix en de tomatenblokjes toe. Kruid met de Provençaalse kruiden en het basilicum. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er de melk bij en roer tot een gebonden saus. Voeg eventueel nog wat melk toe indien de saus te dik is.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Breng de witte saus op smaak met peper en zout en meng er 1/3 van de geitenkaas onder.
-
Voeg de hamblokjes toe aan de groentesaus en kruid met peper en zout.
-
Schep in een ovenschotel een laagje groentesaus, verdeel er wat verse geitenkaas over en leg er een laag lasagnevellen op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Dek de laatste laag lasagnevellen af met de kaassaus.
-
Bestrooi met de parmezaan en bak 45 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Nog lekkerder
Geef er eventueel een stukje stokbrood bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min. + 45 min. in de oven
-
Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 2 min.
-
Voeg de mediterrane groentemix en de tomatenblokjes toe. Kruid met de Provençaalse kruiden en het basilicum. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er de melk bij en roer tot een gebonden saus. Voeg eventueel nog wat melk toe indien de saus te dik is.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Breng de witte saus op smaak met peper en zout en meng er 1/3 van de geitenkaas onder.
-
Voeg de hamblokjes toe aan de groentesaus en kruid met peper en zout.
-
Schep in een ovenschotel een laagje groentesaus, verdeel er wat verse geitenkaas over en leg er een laag lasagnevellen op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Dek de laatste laag lasagnevellen af met de kaassaus.
-
Bestrooi met de parmezaan en bak 45 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Nog lekkerder
Geef er eventueel een stukje stokbrood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Le Sablou A.C. Bergerac sec