Lenteslaatje met kaaskrokantjes en radijs
Lenteslaatje met kaaskrokantjes en radijs

Lenteslaatje met kaaskrokantjes en radijs

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1481 kj
Energie 354 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 25.9 g
Suiker 10.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 12.8 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Maak linten van de ongeschilde komkommer. Snipper de rode ui heel fijn. Rits de dille van de takjes en snipper 3/4 heel fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  3. Snij de helft van de radijzen in blokjes van 1/2 cm. Snij de andere helft van de radijzen in de lengte in 2 (laat er nog wat groen aan).

  4. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.

  5. Meng de olijfolie met 1 el limoensap, de limoenzeste en de honing. Kruid met peper en zout. Meng samen met de fijngesnipperde dille onder de rode ui, blokjes radijs en de granaatappelpitjes.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de kaaskrokantjes 8 min.

  7. Meng de veldsla met de komkommerlinten en de halve radijzen. Verdeel over de borden en leg er de kaaskrokantjes bovenop. Lepel er de dressing over en werk af met de rest van de dille en de radijsscheuten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Maak linten van de ongeschilde komkommer. Snipper de rode ui heel fijn. Rits de dille van de takjes en snipper 3/4 heel fijn. Hou de rest apart voor de afwerking.

  3. Snij de helft van de radijzen in blokjes van 1/2 cm. Snij de andere helft van de radijzen in de lengte in 2 (laat er nog wat groen aan).

  4. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.

  5. Meng de olijfolie met 1 el limoensap, de limoenzeste en de honing. Kruid met peper en zout. Meng samen met de fijngesnipperde dille onder de rode ui, blokjes radijs en de granaatappelpitjes.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de kaaskrokantjes 8 min.

  7. Meng de veldsla met de komkommerlinten en de halve radijzen. Verdeel over de borden en leg er de kaaskrokantjes bovenop. Lepel er de dressing over en werk af met de rest van de dille en de radijsscheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1481 kj
Energie 354 kcal
Vet 21.8 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 25.9 g
Suiker 10.2 g
Vezel 1.8 g
Eiwit 12.8 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dordonia 24 I.G.P. Périgord Bier Ename Pater Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal