Loempia met bresaola, spinazie en ricotta
Loempia met bresaola, spinazie en ricotta

Loempia met bresaola, spinazie en ricotta

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 8.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook (fijngesnipperd) en de gember (geraspt) glazig. Voeg de spinazie toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roerbak 3 min., laat uitlekken en druk al het vocht eruit.

  3. Neem van het vuur en roer er de bresaola (fijngesneden) en de ricotta onder.

  4. Leg het brickdeeg open en strijk in met 1/2 eetl. olijfolie, verdeel er de spinaziemengeling over en rol elk vel dicht tot een loempia. Plooi de uiteinden naar binnen en leg naast elkaar op een bakplaat.

  5. Bak ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai tussendoor om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het knoflook (fijngesnipperd) en de gember (geraspt) glazig. Voeg de spinazie toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roerbak 3 min., laat uitlekken en druk al het vocht eruit.

  3. Neem van het vuur en roer er de bresaola (fijngesneden) en de ricotta onder.

  4. Leg het brickdeeg open en strijk in met 1/2 eetl. olijfolie, verdeel er de spinaziemengeling over en rol elk vel dicht tot een loempia. Plooi de uiteinden naar binnen en leg naast elkaar op een bakplaat.

  5. Bak ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Draai tussendoor om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 143 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 8.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Schitterende geelgroene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. De smaak is sappig en rond, krachtig en evenwichtig. U wordt getrakteerd op een vrij lange afdronk.

Bekijk het recept digitaal