- Bewaar

- Bewaar
Mexicaanse gehakt-groenteschotel met nacho's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Schil de wortelen en snij samen met de rode uien in blokjes van 1 cm. Snipper het knoflook en de peterselie fijn. Spoel de rode bonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 min. Maak los met een vork.
-
Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak nog 5 min.
-
Doe er de tomatenpuree en 2 dl water bij. Kruid met het paprikapoeder, komijn, peper en zout. Voeg de bonen toe en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de maïs toe en meng goed. Giet in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de tortillachips over de zijkanten van de ovenschaal. Zet 5 min. onder de ovengrill. Let goed op, want de chips kunnen snel verbranden.
-
Werk af met de peterselie en de zure room.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Schil de wortelen en snij samen met de rode uien in blokjes van 1 cm. Snipper het knoflook en de peterselie fijn. Spoel de rode bonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 min. Maak los met een vork.
-
Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak nog 5 min.
-
Doe er de tomatenpuree en 2 dl water bij. Kruid met het paprikapoeder, komijn, peper en zout. Voeg de bonen toe en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Voeg de maïs toe en meng goed. Giet in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de tortillachips over de zijkanten van de ovenschaal. Zet 5 min. onder de ovengrill. Let goed op, want de chips kunnen snel verbranden.
-
Werk af met de peterselie en de zure room.