Mexicaanse gehakt-groenteschotel met nacho's
Mexicaanse gehakt-groenteschotel met nacho's

Mexicaanse gehakt-groenteschotel met nacho's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Energie 2540 kj
Vet 28.2 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 14.9 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 38.6 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Schil de wortelen en snij samen met de rode uien in blokjes van 1 cm. Snipper het knoflook en de peterselie fijn. Spoel de rode bonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 min. Maak los met een vork.

  4. Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak nog 5 min.

  5. Doe er de tomatenpuree en 2 dl water bij. Kruid met het paprikapoeder, komijn, peper en zout. Voeg de bonen toe en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Voeg de maïs toe en meng goed. Giet in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de tortillachips over de zijkanten van de ovenschaal. Zet 5 min. onder de ovengrill. Let goed op, want de chips kunnen snel verbranden.

  7. Werk af met de peterselie en de zure room.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm. Schil de wortelen en snij samen met de rode uien in blokjes van 1 cm. Snipper het knoflook en de peterselie fijn. Spoel de rode bonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot (met dikke bodem) en bak de rode ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en roerbak 5 min. Maak los met een vork.

  4. Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak nog 5 min.

  5. Doe er de tomatenpuree en 2 dl water bij. Kruid met het paprikapoeder, komijn, peper en zout. Voeg de bonen toe en laat nog 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Voeg de maïs toe en meng goed. Giet in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de tortillachips over de zijkanten van de ovenschaal. Zet 5 min. onder de ovengrill. Let goed op, want de chips kunnen snel verbranden.

  7. Werk af met de peterselie en de zure room.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Energie 2540 kj
Vet 28.2 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 14.9 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 38.6 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g

Bekijk het recept digitaal