Noedels met pikante tofoe en paksoi
Noedels met pikante tofoe en paksoi

Noedels met pikante tofoe en paksoi

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Energie 2343 kj
Vet 18 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 69.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 25.5 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snij de tofoe in hapklare stukken. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en dep droog. Wentel door het maiszetmeel.

  4. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan en bak de tofoe 5 à 8 min. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Pers intussen 1/4 van het knoflook fijn. Rasp de limoenschil en pers de helft van de limoen. Meng het knoflook met de sriracha, de sojasaus, de limoenzeste en het sap.

  6. Snipper de rest van het knoflook en de gember fijn. Snij de paksoi in stukken van 1 cm. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukken van 1 cm.

  7. Verhit de rest van de zonnebloemolie in de wok en bak de gember en het knoflook. Voeg de paksoi en de paprika toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout. Meng er de noedels onder.

  8. Meng de tofoe met de saus. Verdeel de noedels met groenten over kommetjes en de tofoe toe. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en strooi over het gerecht.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water.

  3. Snij de tofoe in hapklare stukken. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit en dep droog. Wentel door het maiszetmeel.

  4. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan en bak de tofoe 5 à 8 min. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Pers intussen 1/4 van het knoflook fijn. Rasp de limoenschil en pers de helft van de limoen. Meng het knoflook met de sriracha, de sojasaus, de limoenzeste en het sap.

  6. Snipper de rest van het knoflook en de gember fijn. Snij de paksoi in stukken van 1 cm. Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in stukken van 1 cm.

  7. Verhit de rest van de zonnebloemolie in de wok en bak de gember en het knoflook. Voeg de paksoi en de paprika toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout. Meng er de noedels onder.

  8. Meng de tofoe met de saus. Verdeel de noedels met groenten over kommetjes en de tofoe toe. Snij de lente-uitjes in fijne ringen en strooi over het gerecht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Energie 2343 kj
Vet 18 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 69.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 25.5 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn By Barthès rosé A.O.P. Bandol Bier Cristal Pils

Bekijk het recept digitaal