Noedels met veggiegehakt en gewokte groentjes
Noedels met veggiegehakt en gewokte groentjes

Noedels met veggiegehakt en gewokte groentjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Energie 2247 kj
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 16.8 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 27.8 g
Zout 6.1 g
natrium 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in dunne halvemaantjes. Snij het harde gedeelte uit de spitskool en snij daarna fijn. Snij het rode pepertje in fijne ringen.

  3. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Kook de wortelen 4 min. mee.

  4. Snipper het knoflook fijn. Verhit de helft van de rijstolie in een wok en roerbak het rode pepertje en het knoflook 2 min. Voeg de spitskool en de peultjes toe en roerbak 4 min. Haal uit de wok.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok en bak het gehakt 6 min. Voeg de gewokte groenten opnieuw toe en meng er de sojasaus en de teriyakisaus onder. Meng er de noedels en de wortelen onder en laat nog even doorwarmen.

  6. Snij intussen de lente-uitjes in schuine stukjes. Verdeel de noedelwok over de borden en werk af met de lente-uitjes en de olijfolie met chilipeper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in dunne halvemaantjes. Snij het harde gedeelte uit de spitskool en snij daarna fijn. Snij het rode pepertje in fijne ringen.

  3. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Kook de wortelen 4 min. mee.

  4. Snipper het knoflook fijn. Verhit de helft van de rijstolie in een wok en roerbak het rode pepertje en het knoflook 2 min. Voeg de spitskool en de peultjes toe en roerbak 4 min. Haal uit de wok.

  5. Verhit de rest van de rijstolie in dezelfde wok en bak het gehakt 6 min. Voeg de gewokte groenten opnieuw toe en meng er de sojasaus en de teriyakisaus onder. Meng er de noedels en de wortelen onder en laat nog even doorwarmen.

  6. Snij intussen de lente-uitjes in schuine stukjes. Verdeel de noedelwok over de borden en werk af met de lente-uitjes en de olijfolie met chilipeper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 537 kcal
Energie 2247 kj
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 16.8 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 27.8 g
Zout 6.1 g
natrium 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côte des Roses rosé A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand Bier St-Feuillien Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal