Pavlova met kiwibessen
Pavlova met kiwibessen

Pavlova met kiwibessen

1 u. 15 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Energie 971 kj
Vet 0.8 g
Verzadigd vet 0.1 g
Koolhydraat 52 g
Suiker 48.3 g
Vezel 1 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. prijs
  2. 0.9€p.p

  3. 15 min. + 1 u. in de oven
  4. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  5. Teken een cirkel met ø 25 cm op een vel bakpapier. Leg een ander vel bakpapier op een bakplaat en verspreid er de suiker over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg de warme suiker lepel per lepel toe. Klop na elke lepel alles goed door elkaar, zodat je een dik en glanzend mengsel krijgt.

  7. Schep er voorzichtig het maïszetmeel onder.

  8. Leg het bakpapier met de cirkel op een bakplaat en schep het opgeklopte eiwit in de cirkel. Doe dat van binnen naar buiten en zorg ervoor dat de buitenrand iets dikker is dan de rest. Zo krijg je een kleine holte in het midden.

  9. Bak de meringue ± 1 u. in de warme oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  10. Snij intussen de kiwibessen in 2.

  11. Besmeer de afgekoelde meringue met het vanilledessert en werk af met de kiwibessen.

Tip
Kiwibes

De kiwibes is familie van de gewone kiwi, maar is veel kleiner. Ze heeft de grootte van een druif en je kan ze volledig eten. Het seizoen van de kiwibes is heel kort. Je geniet er het meest van in september. Ook ideaal om mee te nemen in de brooddoos.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. prijs
  2. 0.9€p.p

  3. 15 min. + 1 u. in de oven
  4. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  5. Teken een cirkel met ø 25 cm op een vel bakpapier. Leg een ander vel bakpapier op een bakplaat en verspreid er de suiker over. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg de warme suiker lepel per lepel toe. Klop na elke lepel alles goed door elkaar, zodat je een dik en glanzend mengsel krijgt.

  7. Schep er voorzichtig het maïszetmeel onder.

  8. Leg het bakpapier met de cirkel op een bakplaat en schep het opgeklopte eiwit in de cirkel. Doe dat van binnen naar buiten en zorg ervoor dat de buitenrand iets dikker is dan de rest. Zo krijg je een kleine holte in het midden.

  9. Bak de meringue ± 1 u. in de warme oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  10. Snij intussen de kiwibessen in 2.

  11. Besmeer de afgekoelde meringue met het vanilledessert en werk af met de kiwibessen.

Tip
Kiwibes

De kiwibes is familie van de gewone kiwi, maar is veel kleiner. Ze heeft de grootte van een druif en je kan ze volledig eten. Het seizoen van de kiwibes is heel kort. Je geniet er het meest van in september. Ook ideaal om mee te nemen in de brooddoos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Energie 971 kj
Vet 0.8 g
Verzadigd vet 0.1 g
Koolhydraat 52 g
Suiker 48.3 g
Vezel 1 g
Eiwit 3.8 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal