Penne met venkel, tomaten en kippenchipolata
Penne met venkel, tomaten en kippenchipolata

Penne met venkel, tomaten en kippenchipolata

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1761 kj
Energie 421 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 79.6 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 35.5 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snipper het knoflook fijn. Snij de snoeptomaten in 2. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes (hou het venkelgroen apart voor de afwerking).

  3. Rasp de parmezaan en snij de kippenchipolata’s in stukjes van ± 4 cm.

  4. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de venkel en het knoflook 10 min. Voeg na 5 min. de tomaten toe. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, zwarte peper en zout.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de chipolatastukjes 3 min. aan elke kant.

  7. Meng de pesto, de groenten en de helft van de geraspte parmezaan onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel de kippenchipolata's over de pasta en bestrooi met het venkelgroen en de rest van de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snipper het knoflook fijn. Snij de snoeptomaten in 2. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in dunne reepjes (hou het venkelgroen apart voor de afwerking).

  3. Rasp de parmezaan en snij de kippenchipolata’s in stukjes van ± 4 cm.

  4. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de venkel en het knoflook 10 min. Voeg na 5 min. de tomaten toe. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, zwarte peper en zout.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een pan en bak de chipolatastukjes 3 min. aan elke kant.

  7. Meng de pesto, de groenten en de helft van de geraspte parmezaan onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verdeel de kippenchipolata's over de pasta en bestrooi met het venkelgroen en de rest van de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1761 kj
Energie 421 kcal
Vet 29.7 g
Verzadigd vet 12.1 g
Koolhydraat 79.6 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 35.5 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Donker abdijbier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal