Petit-beurretaart met koffie en chocolade
Petit-beurretaart met koffie en chocolade

Petit-beurretaart met koffie en chocolade

3 u.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 33.7 g
Eiwit 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  2. Scheid intussen de eidooier van het eiwit. Klop de eidooier samen met de suiker tot een schuimige massa. Klop het eiwit stijf.

  3. Roer de eidooiermengeling onder de gesmolten chocolade.

  4. Schep het stijfgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder de chocolade.

  5. Dompel de koekjes een voor een in de koffie. Leg afwisselend een laag koekjes en een laag chocolademengsel in een schaal. Eindig met een laag chocolademengsel.

  6. Zet 12 u. in de koelkast.

  7. Snij de taart in stukken en serveer eventueel met wat frambozencoulis en stukjes ananas.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  2. Scheid intussen de eidooier van het eiwit. Klop de eidooier samen met de suiker tot een schuimige massa. Klop het eiwit stijf.

  3. Roer de eidooiermengeling onder de gesmolten chocolade.

  4. Schep het stijfgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder de chocolade.

  5. Dompel de koekjes een voor een in de koffie. Leg afwisselend een laag koekjes en een laag chocolademengsel in een schaal. Eindig met een laag chocolademengsel.

  6. Zet 12 u. in de koelkast.

  7. Snij de taart in stukken en serveer eventueel met wat frambozencoulis en stukjes ananas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 33.7 g
Eiwit 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Oxfam fairtrade Highland coffee

Bekijk het recept digitaal