- Bewaar

- Bewaar
Pizza Due Formaggi met broccoli en paprika
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de uien 20 min. langzaam zacht.
-
Verkruimel ondertussen de roquefort en scheur de mozzarella in stukjes.
-
Stoom de broccoliroosjes en de paprikareepjes 5 min. beetgaar of kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verdeel de uien over de pizzabodems. Leg er de paprikareepjes, de broccoliroosjes en de champignonschijfjes op. Bestrooi met de roquefort, de mozzarella en de pijnboompitten en kruid met zwarte peper. 6. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min. + 1,5 à 2 u. rijzen)
-
Roer de gist en de honing onder het lauwe water en laat 5 min. rusten. Voeg daarna 3 eetl. olijfolie toe.
-
Schep de bloem en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in. Meng er de bloem met een lepel beetje bij beetje onder.
-
Kneed het deeg 5 min. op een met bloem bestrooid werkblad.
-
Giet 1 eetl. olijfolie in een kom en leg er de deegbol in. Draai om zodat alle kanten bedekt zijn met olie. Leg het deeg op een plank of laat in de kom en bedek met een keukenhanddoek. Laat 1,5 à 2 u. rijzen.
-
Verdeel het gerezen deeg in 2 porties en rol uit op een met bloem bestrooid werkblad. Doe dat eerst met een deegrol en trek het daarna nog meer uit elkaar met uw handen. Aan de zijkanten mag het deeg wat dikker blijven. Beleg met de gewenste ingrediënten.
-
Verdeel de broccoli in roosjes.
-
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de uien 20 min. langzaam zacht.
-
Verkruimel ondertussen de roquefort en scheur de mozzarella in stukjes.
-
Stoom de broccoliroosjes en de paprikareepjes 5 min. beetgaar of kook ze 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verdeel de uien over de pizzabodems. Leg er de paprikareepjes, de broccoliroosjes en de champignonschijfjes op. Bestrooi met de roquefort, de mozzarella en de pijnboompitten en kruid met zwarte peper. 6. Bak de pizza's 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië Wijn Château de Valmer - A.O.P. Vouvray