- Bewaar

- Bewaar
Pizza met spinazie en garnalen
Onze drankensuggesties
Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het deeg
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
-
Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
-
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.
-
Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strijk 2 ovenplaten in met olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie.
-
Voor het beleg
-
Verdeel de ontdooide spinazie gelijkmatig op het deeg. Bedek met de roze garnalen, schijfjes ei en tomaat. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas (emmentaler en mozzarella), naar smaak. Besprenkel met wat olijfolie.
-
Bak de pizza's gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C. Controleer regelmatig. Ze moeten krokant gebakken zijn maar beslist niet te hard!
Onze drankensuggesties
Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het deeg
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).
-
Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.
-
Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.
-
Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
-
Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.
-
Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strijk 2 ovenplaten in met olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie.
-
Voor het beleg
-
Verdeel de ontdooide spinazie gelijkmatig op het deeg. Bedek met de roze garnalen, schijfjes ei en tomaat. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas (emmentaler en mozzarella), naar smaak. Besprenkel met wat olijfolie.
-
Bak de pizza's gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C. Controleer regelmatig. Ze moeten krokant gebakken zijn maar beslist niet te hard!
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate - Argentinië