- Bewaar

- Bewaar
Praagse schnitzel met gestoofde prei
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de prei 2 min. al roerend. Kruid met nootmuskaat. Overgiet met 1 dl water, verkruimel het bouillonblokje en stoof 5 min. verder.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Bak 5 min. verder op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Breng de prei op smaak met de mosterd en kruid eventueel met peper en zout.
-
Serveer met de gekookte aardappelen.
Liever veggie?
Vervang de Praagse schnitzel door een vegetarische schnitzel.
Weinig tijd?
Gebruik een kant-en-klare puree met spinazie, wortel of vergeten groenten.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.
-
Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de prei 2 min. al roerend. Kruid met nootmuskaat. Overgiet met 1 dl water, verkruimel het bouillonblokje en stoof 5 min. verder.
-
Smelt de rest van de boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Bak 5 min. verder op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
-
Breng de prei op smaak met de mosterd en kruid eventueel met peper en zout.
-
Serveer met de gekookte aardappelen.
Liever veggie?
Vervang de Praagse schnitzel door een vegetarische schnitzel.
Weinig tijd?
Gebruik een kant-en-klare puree met spinazie, wortel of vergeten groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières