Praagse schnitzel met gestoofde prei
Praagse schnitzel met gestoofde prei

Praagse schnitzel met gestoofde prei

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Energie 2167 kj
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9 g
Eiwit 35.7 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de prei 2 min. al roerend. Kruid met nootmuskaat. Overgiet met 1 dl water, verkruimel het bouillonblokje en stoof 5 min. verder.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Bak 5 min. verder op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Breng de prei op smaak met de mosterd en kruid eventueel met peper en zout.

  7. Serveer met de gekookte aardappelen.

Tip
Liever veggie?

Vervang de Praagse schnitzel door een vegetarische schnitzel.

Weinig tijd?

Gebruik een kant-en-klare puree met spinazie, wortel of vergeten groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in fijne reepjes.

  3. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Smelt intussen 1/3 van de boter in een kookpot en stoof de prei 2 min. al roerend. Kruid met nootmuskaat. Overgiet met 1 dl water, verkruimel het bouillonblokje en stoof 5 min. verder.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Bak 5 min. verder op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. Breng de prei op smaak met de mosterd en kruid eventueel met peper en zout.

  7. Serveer met de gekookte aardappelen.

Tip
Liever veggie?

Vervang de Praagse schnitzel door een vegetarische schnitzel.

Weinig tijd?

Gebruik een kant-en-klare puree met spinazie, wortel of vergeten groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 518 kcal
Energie 2167 kj
Vet 16.3 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 52.9 g
Suiker 12.3 g
Vezel 9 g
Eiwit 35.7 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal