Quiche met asperges en zongedroogde tomaten
Quiche met asperges en zongedroogde tomaten

Quiche met asperges en zongedroogde tomaten

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2703 kj
Energie 646 kcal
Vet 50.8 g
Verzadigd vet 23.5 g
Koolhydraat 27.5 g
Suiker 5.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 17.8 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 30 à 35 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven.

  3. Laat intussen de diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en laat de zongedroogde tomaten uitlekken.

  4. Klop de eieren los en meng met de room. Kruid goed met de tijm, peper en zout.

  5. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.

  6. Snij de asperges in stukken van 2 cm en verdeel over de taartbodem. Bestrooi met wat kaas en schik er de zongedroogde tomaten op

  7. Overgiet met de roommengeling en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verkruimel de walnootpitten en strooi over de sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 30 à 35 min. in de oven

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schik het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakparels of droge bonen. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde oven (blind bakken). Haal uit de oven.

  3. Laat intussen de diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en laat de zongedroogde tomaten uitlekken.

  4. Klop de eieren los en meng met de room. Kruid goed met de tijm, peper en zout.

  5. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.

  6. Snij de asperges in stukken van 2 cm en verdeel over de taartbodem. Bestrooi met wat kaas en schik er de zongedroogde tomaten op

  7. Overgiet met de roommengeling en zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verkruimel de walnootpitten en strooi over de sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2703 kj
Energie 646 kcal
Vet 50.8 g
Verzadigd vet 23.5 g
Koolhydraat 27.5 g
Suiker 5.3 g
Vezel 4 g
Eiwit 17.8 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ypra Blond bier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal