Risotto met champignons en peulvruchten
Risotto met champignons en peulvruchten

Risotto met champignons en peulvruchten

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Energie 2368 kj
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 3.6 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 21.8 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Spoel de rode bonen en laat uitlekken. Hak de peterselie grof. Scheur de oesterzwammen in stukken en hak de hazelnoten fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de rijst en de rode linzen toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.

  4. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat 15 à 20 min. koken.

  5. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Voeg dan de hazelnoten en de rode bonen toe en kruid met peper en zout.

  6. Meng de parmezaan, de helft van de peterselie en de rest van de boter onder de risotto.

  7. Verdeel de risotto over diepe borden. Werk af met de champignons en de bonen en bestrooi met de rest van de peterselie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Spoel de rode bonen en laat uitlekken. Hak de peterselie grof. Scheur de oesterzwammen in stukken en hak de hazelnoten fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de rijst en de rode linzen toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.

  4. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat 15 à 20 min. koken.

  5. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Voeg dan de hazelnoten en de rode bonen toe en kruid met peper en zout.

  6. Meng de parmezaan, de helft van de peterselie en de rest van de boter onder de risotto.

  7. Verdeel de risotto over diepe borden. Werk af met de champignons en de bonen en bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Energie 2368 kj
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 72.6 g
Suiker 3.6 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 21.8 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g

Bekijk het recept digitaal