- Bewaar

- Bewaar
Risotto met champignons en peulvruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Spoel de rode bonen en laat uitlekken. Hak de peterselie grof. Scheur de oesterzwammen in stukken en hak de hazelnoten fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de rijst en de rode linzen toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.
-
Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat 15 à 20 min. koken.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Voeg dan de hazelnoten en de rode bonen toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de parmezaan, de helft van de peterselie en de rest van de boter onder de risotto.
-
Verdeel de risotto over diepe borden. Werk af met de champignons en de bonen en bestrooi met de rest van de peterselie.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
-
Spoel de rode bonen en laat uitlekken. Hak de peterselie grof. Scheur de oesterzwammen in stukken en hak de hazelnoten fijn.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de rijst en de rode linzen toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen.
-
Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe en laat 15 à 20 min. koken.
-
Smelt de helft van de boter in een pan en bak de champignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Voeg dan de hazelnoten en de rode bonen toe en kruid met peper en zout.
-
Meng de parmezaan, de helft van de peterselie en de rest van de boter onder de risotto.
-
Verdeel de risotto over diepe borden. Werk af met de champignons en de bonen en bestrooi met de rest van de peterselie.