Salade niçoise met gevulde pasta
Salade niçoise met gevulde pasta

Salade niçoise met gevulde pasta

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 291 kcal
Energie 1218 kj
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 1.1 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 22.2 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Laat intussen de tonijn, de artisjokharten en de appelkappertjes uitlekken.

  4. Breng opnieuw lichtgezouten water aan de kook in dezelfde kookpot en kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking).

  5. Snij intussen de artisjokharten in stukken. Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.

  6. Meng de rodewijnazijn met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  7. Schep de pasta met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verdeel de slascheuten over een serveerschaal en schik er de pasta op. Verdeel er daarna de boontjes, de artisjok, de olijven en de appelkappertjes over. Breek de tonijn in stukken en verdeel ook over de schaal. Besprenkel net voor het serveren met de dressing.

Tip
Liever vlees of veggie?

Dit recept geef je zo een andere draai. Vervang de tonijn ofwel door krokant gebakken spekreepjes, ofwel door geroosterde paprika’s, courgette of aubergine uit de oven. Even lekker, maar toch helemaal anders.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  3. Laat intussen de tonijn, de artisjokharten en de appelkappertjes uitlekken.

  4. Breng opnieuw lichtgezouten water aan de kook in dezelfde kookpot en kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking).

  5. Snij intussen de artisjokharten in stukken. Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.

  6. Meng de rodewijnazijn met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  7. Schep de pasta met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verdeel de slascheuten over een serveerschaal en schik er de pasta op. Verdeel er daarna de boontjes, de artisjok, de olijven en de appelkappertjes over. Breek de tonijn in stukken en verdeel ook over de schaal. Besprenkel net voor het serveren met de dressing.

Tip
Liever vlees of veggie?

Dit recept geef je zo een andere draai. Vervang de tonijn ofwel door krokant gebakken spekreepjes, ofwel door geroosterde paprika’s, courgette of aubergine uit de oven. Even lekker, maar toch helemaal anders.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 291 kcal
Energie 1218 kj
Vet 18.2 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 1.1 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 22.2 g
Zout 2.6 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Le Cengle A.O.P. Côtes de Provence Sainte-Victoire Bier Floreffe Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal