- Bewaar

- Bewaar
Salade niçoise met gevulde pasta
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Le Cengle A.O.P. Côtes de Provence Sainte-Victoire Bier Floreffe Blond Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Laat intussen de tonijn, de artisjokharten en de appelkappertjes uitlekken.
-
Breng opnieuw lichtgezouten water aan de kook in dezelfde kookpot en kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking).
-
Snij intussen de artisjokharten in stukken. Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.
-
Meng de rodewijnazijn met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
-
Schep de pasta met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verdeel de slascheuten over een serveerschaal en schik er de pasta op. Verdeel er daarna de boontjes, de artisjok, de olijven en de appelkappertjes over. Breek de tonijn in stukken en verdeel ook over de schaal. Besprenkel net voor het serveren met de dressing.
Liever vlees of veggie?
Dit recept geef je zo een andere draai. Vervang de tonijn ofwel door krokant gebakken spekreepjes, ofwel door geroosterde paprika’s, courgette of aubergine uit de oven. Even lekker, maar toch helemaal anders.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Le Cengle A.O.P. Côtes de Provence Sainte-Victoire Bier Floreffe Blond Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
-
Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook 7 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Laat intussen de tonijn, de artisjokharten en de appelkappertjes uitlekken.
-
Breng opnieuw lichtgezouten water aan de kook in dezelfde kookpot en kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking).
-
Snij intussen de artisjokharten in stukken. Snij de rode ui in 2 en dan in halve ringen.
-
Meng de rodewijnazijn met de olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout.
-
Schep de pasta met een schuimspaan uit de kookpot en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verdeel de slascheuten over een serveerschaal en schik er de pasta op. Verdeel er daarna de boontjes, de artisjok, de olijven en de appelkappertjes over. Breek de tonijn in stukken en verdeel ook over de schaal. Besprenkel net voor het serveren met de dressing.
Liever vlees of veggie?
Dit recept geef je zo een andere draai. Vervang de tonijn ofwel door krokant gebakken spekreepjes, ofwel door geroosterde paprika’s, courgette of aubergine uit de oven. Even lekker, maar toch helemaal anders.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Le Cengle A.O.P. Côtes de Provence Sainte-Victoire Bier Floreffe Blond Blond abdijbier