- Bewaar

- Bewaar
Scampi's op een bedje van spinazie met mascarponesaus
Onze drankensuggesties
Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Wijn Schitterende geelgroene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. De smaak is sappig en rond, krachtig en evenwichtig. U wordt getrakteerd op een vrij lange afdronk. Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace Wijn Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij heeft een mooi gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak en lange afdronk. Heerlijk als aperitief (6 à 8 °C), bij patés en streekkazen.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Dep ze droog.
-
Bereiding:
-
Smelt 3 eetlepels boter in een kookpan en doe er de diepgevroren bladspinazie in. Stoof zonder deksel gedurende 10 min. op een zacht vuur en roer af en toe om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt in een andere pan 2 eetlepels boter en laat de scampi's aan beide zijden bakken. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 3 min. gaar worden (6 min. voor zeer grote scampi's).
-
Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm. Giet 1 dl droge witte wijn in een pannetje en laat 1 min. koken. Voeg de mascarpone toe en laat even goed doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en klop er een eidooier door.
-
Afwerking:
-
In het midden van het bord maakt u een spinaziebedje en u schikt er de scampi's bovenop. Giet er wat mascarponesaus rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Wijn Schitterende geelgroene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. De smaak is sappig en rond, krachtig en evenwichtig. U wordt getrakteerd op een vrij lange afdronk. Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace Wijn Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij heeft een mooi gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak en lange afdronk. Heerlijk als aperitief (6 à 8 °C), bij patés en streekkazen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water zodat u ze makkelijk kan pellen. Dep ze droog.
-
Bereiding:
-
Smelt 3 eetlepels boter in een kookpan en doe er de diepgevroren bladspinazie in. Stoof zonder deksel gedurende 10 min. op een zacht vuur en roer af en toe om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt in een andere pan 2 eetlepels boter en laat de scampi's aan beide zijden bakken. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur 3 min. gaar worden (6 min. voor zeer grote scampi's).
-
Haal de scampi's uit de pan en hou ze warm. Giet 1 dl droge witte wijn in een pannetje en laat 1 min. koken. Voeg de mascarpone toe en laat even goed doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en klop er een eidooier door.
-
Afwerking:
-
In het midden van het bord maakt u een spinaziebedje en u schikt er de scampi's bovenop. Giet er wat mascarponesaus rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Inycon Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Wijn Schitterende geelgroene kleur en in de neus geuren van exotisch fruit, bloemen en room. De smaak is sappig en rond, krachtig en evenwichtig. U wordt getrakteerd op een vrij lange afdronk. Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace Wijn Grote witte wijn uit het hart van de Elzas. Hij heeft een mooi gele kleur en een intense neus van bloemetjes en wit fruit (abrikoos). Volle, sappige smaak en lange afdronk. Heerlijk als aperitief (6 à 8 °C), bij patés en streekkazen.