- Bewaar

- Bewaar
Stoofvlees op Bourgondische wijze
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Royale Wijn Mercurey A.O.P. `Tastevinage' - Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de uien in ringen en de wortelen in schijfjes.
-
Halveer de champignons.
-
Bereiding:
-
(15 min. + 2 u. stoven)
-
Breng 3 eetl. water samen met 1 eetl. olijfolie en de tomatenpuree aan de kook in een steelpan. Laat enkele min. onafgedekt pruttelen op een zacht vuur. Zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de stukken stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
-
Bestrooi het vlees met de bloem en roer goed om. Leng aan met de rode wijn en de bouillon langs de rand van de kookpot. Roer goed door elkaar. Voeg de tijm, de laurierblaadjes, de takjes peterselie en de suiker toe. Roer er tot slot het mengsel met de tomatenpuree onder.
-
Schep de uiringen en wortelschijfjes bij het vlees. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat u. 30 min. sudderen.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en stoof de champignons 5 min. Doe ze samen met het stoofvocht bij het vlees. Laat alles nog 15 à 30 min. stoven (neem het deksel van de pan als de saus te lopend is). Verwijder de takjes peterselie en de laurierblaadjes.
-
Afwerking:
-
Dien op met gekookte aardappelen of frietjes en een salade.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Royale Wijn Mercurey A.O.P. `Tastevinage' - Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de uien in ringen en de wortelen in schijfjes.
-
Halveer de champignons.
-
Bereiding:
-
(15 min. + 2 u. stoven)
-
Breng 3 eetl. water samen met 1 eetl. olijfolie en de tomatenpuree aan de kook in een steelpan. Laat enkele min. onafgedekt pruttelen op een zacht vuur. Zet opzij.
-
Verhit 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de stukken stoofvlees aan alle kanten mooi goudbruin.
-
Bestrooi het vlees met de bloem en roer goed om. Leng aan met de rode wijn en de bouillon langs de rand van de kookpot. Roer goed door elkaar. Voeg de tijm, de laurierblaadjes, de takjes peterselie en de suiker toe. Roer er tot slot het mengsel met de tomatenpuree onder.
-
Schep de uiringen en wortelschijfjes bij het vlees. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat u. 30 min. sudderen.
-
Smelt 1/2 eetl. boter in een pan en stoof de champignons 5 min. Doe ze samen met het stoofvocht bij het vlees. Laat alles nog 15 à 30 min. stoven (neem het deksel van de pan als de saus te lopend is). Verwijder de takjes peterselie en de laurierblaadjes.
-
Afwerking:
-
Dien op met gekookte aardappelen of frietjes en een salade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Royale Wijn Mercurey A.O.P. `Tastevinage' - Albert Bichot