Vegetarische boeuf bourguignon
Vegetarische boeuf bourguignon

Vegetarische boeuf bourguignon

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2151 kj
Energie 514 kcal
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 71.7 g
Suiker 9.4 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 20.9 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Snij de sjalotten in de lengte in 4. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalotten 5 min. Voeg de wortelen toe en laat nog eens 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn en voeg samen met de tomatenpuree en de bloem toe aan de kookpot. Bak nog 1 min.

  4. Voeg de rode wijn toe en roer goed tot je een gladde saus krijgt. Laat een paar minuten goed pruttelen en inkoken tot de helft. Voeg het water, het halve bouillonblokje en 6 takjes tijm toe. Laat 10 min. koken op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij de kastanjechampignons in 4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kastanjechampignons en de champignonmix 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg samen met de linzen toe aan de stoofpot. Laat nog 5 min. zachtjes pruttelen.

  7. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep er wat van de stoofpot bij en werk af met een takje tijm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Snij de sjalotten in de lengte in 4. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalotten 5 min. Voeg de wortelen toe en laat nog eens 5 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  3. Snipper intussen het knoflook fijn en voeg samen met de tomatenpuree en de bloem toe aan de kookpot. Bak nog 1 min.

  4. Voeg de rode wijn toe en roer goed tot je een gladde saus krijgt. Laat een paar minuten goed pruttelen en inkoken tot de helft. Voeg het water, het halve bouillonblokje en 6 takjes tijm toe. Laat 10 min. koken op een zacht vuur.

  5. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij de kastanjechampignons in 4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kastanjechampignons en de champignonmix 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg samen met de linzen toe aan de stoofpot. Laat nog 5 min. zachtjes pruttelen.

  7. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep er wat van de stoofpot bij en werk af met een takje tijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2151 kj
Energie 514 kcal
Vet 9.5 g
Verzadigd vet 1.4 g
Koolhydraat 71.7 g
Suiker 9.4 g
Vezel 11.2 g
Eiwit 20.9 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. 'Les Cailloux' Albert Bichot Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal