Surf-en-turf-hapjes
Surf-en-turf-hapjes

Surf-en-turf-hapjes

30 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 123 kcal
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 2.7 g
Suiker 2 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 8.6 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voor de pens-scampispiesjes:
  2. Snij 1 pens in 10 gelijke schijfjes. Prik elk schrijfje samen met een scampi op een spiesje. Maak zo 10 spiesjes.

  3. Bak de pens-scampispiesjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.

  4. Lepel over elk pens-scampispiesje 1/4 koffiel. guacamole.

  5. Voor de pens-spekrolletjes:
  6. Rasp de halve appel en de gember en meng onder elkaar.

  7. Snij de andere witte pens in de lengte open. Vul met het appel-gembermengsel en wikkel er het gerookt spek rond.

  8. Bak de pens ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue. Snij in 10 schijfjes en prik op een leuke prikker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voor de pens-scampispiesjes:
  2. Snij 1 pens in 10 gelijke schijfjes. Prik elk schrijfje samen met een scampi op een spiesje. Maak zo 10 spiesjes.

  3. Bak de pens-scampispiesjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op de barbecue.

  4. Lepel over elk pens-scampispiesje 1/4 koffiel. guacamole.

  5. Voor de pens-spekrolletjes:
  6. Rasp de halve appel en de gember en meng onder elkaar.

  7. Snij de andere witte pens in de lengte open. Vul met het appel-gembermengsel en wikkel er het gerookt spek rond.

  8. Bak de pens ± 10 min. aan alle kanten goudbruin op de barbecue. Snij in 10 schijfjes en prik op een leuke prikker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 123 kcal
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 2.7 g
Suiker 2 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 8.6 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal