Zachte chocoladetaart met peren
Zachte chocoladetaart met peren

Zachte chocoladetaart met peren

1 u. 5 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 42.4 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snij de uitgelekte halve peren in de lengte in 4.

  4. Scheid 2 eidooiers van de eiwitten.

  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.

  8. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  9. Doe 1 ei en 2 eidooiers in een mengkom. Voeg de suiker toe en klop met de mixer tot het mengsel in volume verdrievoudigd is. Doe er dan het vanillearoma bij en klop nog 30 sec. op.

  10. Schep er de chocolade onder met een spatel en blijf roeren. Voeg de zachte boter toe en meng tot een homogeen mengsel.

  11. Klop 2 eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in de taartvorm.

  12. Leg er de peren op met de punt naar het midden gericht en bestrooi met de amandelschilfers.

  13. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Dien de chocoladetaart lauw of koud op.

Tip

U kan ook nog 1/2 eetl. bruine rum toevoegen in stap 3.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 10 min.

  3. Snij de uitgelekte halve peren in de lengte in 4.

  4. Scheid 2 eidooiers van de eiwitten.

  5. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork.

  8. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  9. Doe 1 ei en 2 eidooiers in een mengkom. Voeg de suiker toe en klop met de mixer tot het mengsel in volume verdrievoudigd is. Doe er dan het vanillearoma bij en klop nog 30 sec. op.

  10. Schep er de chocolade onder met een spatel en blijf roeren. Voeg de zachte boter toe en meng tot een homogeen mengsel.

  11. Klop 2 eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in de taartvorm.

  12. Leg er de peren op met de punt naar het midden gericht en bestrooi met de amandelschilfers.

  13. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Dien de chocoladetaart lauw of koud op.

Tip

U kan ook nog 1/2 eetl. bruine rum toevoegen in stap 3.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 42.4 g
Eiwit 5.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn . andere .

Bekijk het recept digitaal