Zomers slaatje met gevulde perziken en blauwe kaas
Zomers slaatje met gevulde perziken en blauwe kaas

Zomers slaatje met gevulde perziken en blauwe kaas

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 834 kcal
Energie 3489 kj
Vet 40 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 86.6 g
Suiker 48.8 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 25.6 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  3. Giet de perziken af en laat uitlekken. Snij de komkommer in dunne schijfjes.

  4. Scheur de blaadjes basilicum en snij de kaas in blokjes.

  5. Vul de perziken met de tuinkers en de blokjes kaas. Werk af met basilicum.

  6. Pers het knoflook en meng met de notenolie en de sherryazijn. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de sla over de borden. Schik telkens 2 gevulde perziken op elk bord en leg er schijfjes komkommer tussen. Besprenkel met de vinaigrette. Bestrooi met de dadels en de geroosterde amandelschilfers.

  8. Serveer met een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen.

  3. Giet de perziken af en laat uitlekken. Snij de komkommer in dunne schijfjes.

  4. Scheur de blaadjes basilicum en snij de kaas in blokjes.

  5. Vul de perziken met de tuinkers en de blokjes kaas. Werk af met basilicum.

  6. Pers het knoflook en meng met de notenolie en de sherryazijn. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel de sla over de borden. Schik telkens 2 gevulde perziken op elk bord en leg er schijfjes komkommer tussen. Besprenkel met de vinaigrette. Bestrooi met de dadels en de geroosterde amandelschilfers.

  8. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 834 kcal
Energie 3489 kj
Vet 40 g
Verzadigd vet 14.7 g
Koolhydraat 86.6 g
Suiker 48.8 g
Vezel 12.6 g
Eiwit 25.6 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Véran A.C. La Charmée Manoir du Chardon Wijn Mooie witte bourgogne met zeer expressieve neus. Zeer aangenaam om drinken. Deze buur van de beroemde Pouilly-Fuissé wordt eveneens gemaakt van de chardonnaydruif. Wijn Hardys Semillon-Chardonnay Australië Wijn Stralende droge witte wijn uit Australië met een boeket van exotische vruchten en een fruitige smaak. Koel serveren.

Bekijk het recept digitaal