Zweedse boterham met gerookte zalm en dille
Zweedse boterham met gerookte zalm en dille

Zweedse boterham met gerookte zalm en dille

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 160 kcal
Vet 4.7 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 17.5 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 10.7 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.

    Snij de ongeschilde komkommer in lange dunne linten met een dunschiller. Snij de rode biet in blokjes van 1/2 cm en dep droog.

  2. Snipper de dille fijn (hou enkele plukjes apart voor de afwerking).

  3. Meng de dille met de yoghurt en kruid met peper en zout. Besmeer er de sneetjes brood mee.

  4. Leg op elke boterham een sneetje gerookte zalm. Schik er de komkommer op, bestrooi met de rode biet en werk af met plukjes dille.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.

    Snij de ongeschilde komkommer in lange dunne linten met een dunschiller. Snij de rode biet in blokjes van 1/2 cm en dep droog.

  2. Snipper de dille fijn (hou enkele plukjes apart voor de afwerking).

  3. Meng de dille met de yoghurt en kruid met peper en zout. Besmeer er de sneetjes brood mee.

  4. Leg op elke boterham een sneetje gerookte zalm. Schik er de komkommer op, bestrooi met de rode biet en werk af met plukjes dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 160 kcal
Vet 4.7 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 17.5 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 10.7 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Sint Hubertus Tripel Sterk blond bier Wijn Plaimont Diable Blanc A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal