Kalkoenenstoofpotje met kokos-kerriesaus
Kalkoenenstoofpotje met kokos-kerriesaus

Kalkoenenstoofpotje met kokos-kerriesaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Energie 2761 kj
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 59.9 g
Suiker 9.8 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 41.2 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes. Snij de ui in stukjes. Snij de kalkoensneden in blokjes en dep droog.

  2. Spoel de pindanoten onder koud water. Laat uitlekken. Snipper de koriander fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken ui en het currypoeder toe en roerbak 2 min.

  4. Doe er de kokosmelk, het verkruimelde bouillonblokje en de pindanoten bij. Dek af en laat 20 min. sudderen.

  5. Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren broccoli en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 min. afgedekt sudderen.

  6. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.

  7. Bestrooi het stoofpotje met de koriander en serveer met de rijst.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kalkoensneden door groenteballetjes, gegrilde stukjes of tofoe. Marineer de tofoe in wat sojasaus voor extra smaak.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.

    Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes. Snij de ui in stukjes. Snij de kalkoensneden in blokjes en dep droog.

  2. Spoel de pindanoten onder koud water. Laat uitlekken. Snipper de koriander fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken ui en het currypoeder toe en roerbak 2 min.

  4. Doe er de kokosmelk, het verkruimelde bouillonblokje en de pindanoten bij. Dek af en laat 20 min. sudderen.

  5. Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren broccoli en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 min. afgedekt sudderen.

  6. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.

  7. Bestrooi het stoofpotje met de koriander en serveer met de rijst.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kalkoensneden door groenteballetjes, gegrilde stukjes of tofoe. Marineer de tofoe in wat sojasaus voor extra smaak.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 660 kcal
Energie 2761 kj
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 59.9 g
Suiker 9.8 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 41.2 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delta IPA Blond bier Wijn Hardy's ‘Stamp of Australia’ Shiraz-Cabernet Australië

Bekijk het recept digitaal