- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenstoofpotje met kokos-kerriesaus
Onze drankensuggesties
Bier Delta IPA Blond bier Wijn Hardy's ‘Stamp of Australia’ Shiraz-Cabernet Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes. Snij de ui in stukjes. Snij de kalkoensneden in blokjes en dep droog.
-
Spoel de pindanoten onder koud water. Laat uitlekken. Snipper de koriander fijn.
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken ui en het currypoeder toe en roerbak 2 min.
-
Doe er de kokosmelk, het verkruimelde bouillonblokje en de pindanoten bij. Dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren broccoli en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 min. afgedekt sudderen.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
-
Bestrooi het stoofpotje met de koriander en serveer met de rijst.
Liever veggie?
Vervang de kalkoensneden door groenteballetjes, gegrilde stukjes of tofoe. Marineer de tofoe in wat sojasaus voor extra smaak.
Onze drankensuggesties
Bier Delta IPA Blond bier Wijn Hardy's ‘Stamp of Australia’ Shiraz-Cabernet Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
40 min.
Schil de wortelen, snij in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes. Snij de ui in stukjes. Snij de kalkoensneden in blokjes en dep droog.
-
Spoel de pindanoten onder koud water. Laat uitlekken. Snipper de koriander fijn.
-
Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de kalkoenenblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg de stukken ui en het currypoeder toe en roerbak 2 min.
-
Doe er de kokosmelk, het verkruimelde bouillonblokje en de pindanoten bij. Dek af en laat 20 min. sudderen.
-
Voeg de stukjes wortel, de diepgevroren broccoli en het citroensap toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 15 min. afgedekt sudderen.
-
Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.
-
Bestrooi het stoofpotje met de koriander en serveer met de rijst.
Liever veggie?
Vervang de kalkoensneden door groenteballetjes, gegrilde stukjes of tofoe. Marineer de tofoe in wat sojasaus voor extra smaak.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Delta IPA Blond bier Wijn Hardy's ‘Stamp of Australia’ Shiraz-Cabernet Australië