Zalmburger met zoeteaardappelfrieten, avocadodip en rodebietenslaatje
Zalmburger met zoeteaardappelfrieten, avocadodip en rodebietenslaatje

Zalmburger met zoeteaardappelfrieten, avocadodip en rodebietenslaatje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3393 kj
Energie 811 kcal
Vet 48.8 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 66.5 g
Suiker 17.1 g
Vezel 10 g
Eiwit 21.4 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snipper intussen de rode ui, de kervel en de dragon fijn. Snij 2 rode bieten in dunne schijfjes en de rest in fijne blokjes.

  3. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de yoghurt, de rode ui, de kervel en de dragon. Kruid met peper en zout.

  4. Bedek een ovenrooster met bakpapier en verdeel er de diepgevroren zoeteaardappelfrieten over. Zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Verwarm de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster (of 1 min. in een voorverwarmde oven).

  7. Snij de broodjes open en leg een zalmburger op elke onderste helft. Bedek met schijfjes rode biet en enkele blaadjes sla. Bedek met de bovenste helft van elk broodje.

  8. Meng de rest van de sla onder de blokjes rode biet.

  9. Serveer de burgers met de zoeteaardappelfrieten, de avocadodip en het rodebietenslaatje.

Tip
Tip

Nog yoghurt en rode biet over? Snij de rode biet in stukjes en meng met een beetje yoghurt. Kruid met peper en zout. Ideaal voor bij de lunch. Heb je nog hamburgerbroodjes over? Snij ze open en warm ze op in de broodrooster. Beleg ze als toast bij je ontbijt of bij de lunch.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Snipper intussen de rode ui, de kervel en de dragon fijn. Snij 2 rode bieten in dunne schijfjes en de rest in fijne blokjes.

  3. Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met de yoghurt, de rode ui, de kervel en de dragon. Kruid met peper en zout.

  4. Bedek een ovenrooster met bakpapier en verdeel er de diepgevroren zoeteaardappelfrieten over. Zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Verwarm de hamburgerbroodjes kort in een broodrooster (of 1 min. in een voorverwarmde oven).

  7. Snij de broodjes open en leg een zalmburger op elke onderste helft. Bedek met schijfjes rode biet en enkele blaadjes sla. Bedek met de bovenste helft van elk broodje.

  8. Meng de rest van de sla onder de blokjes rode biet.

  9. Serveer de burgers met de zoeteaardappelfrieten, de avocadodip en het rodebietenslaatje.

Tip
Tip

Nog yoghurt en rode biet over? Snij de rode biet in stukjes en meng met een beetje yoghurt. Kruid met peper en zout. Ideaal voor bij de lunch. Heb je nog hamburgerbroodjes over? Snij ze open en warm ze op in de broodrooster. Beleg ze als toast bij je ontbijt of bij de lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3393 kj
Energie 811 kcal
Vet 48.8 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 66.5 g
Suiker 17.1 g
Vezel 10 g
Eiwit 21.4 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond blond abdijbier Wijn Plaimont Diable Blanc 2020 A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal