Boomstammetje met casarecce, broccoli en erwtenpesto
Boomstammetje met casarecce, broccoli en erwtenpesto

Boomstammetje met casarecce, broccoli en erwtenpesto

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3866 kj
Energie 924 kcal
Vet 44.1 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 78.8 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 49.6 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de diepgevroren erwten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij intussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  4. Snij de parmezaan in stukjes en doe samen met de helft van de erwten, 1/2 dl olijfolie, de blaadjes basilicum en het gepelde knoflook in een blender. Mix tot een gladde puree en kruid met peper en zout.

  5. Kook de broccoliroosjes en -staafjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Schep 1/2 dl kookvocht uit de kookpot en meng onder de erwtenpesto als die te dik is. Giet de broccoli af en spoel onder koud water.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de boomstammetjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat 10 à 15 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Meng de spinazie onder de pasta en daarna de erwtenpesto, de rest van de gekookte erwten en de broccoli. Laat nog even opwarmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de diepgevroren erwten 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snij intussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in gelijke staafjes.

  4. Snij de parmezaan in stukjes en doe samen met de helft van de erwten, 1/2 dl olijfolie, de blaadjes basilicum en het gepelde knoflook in een blender. Mix tot een gladde puree en kruid met peper en zout.

  5. Kook de broccoliroosjes en -staafjes ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Schep 1/2 dl kookvocht uit de kookpot en meng onder de erwtenpesto als die te dik is. Giet de broccoli af en spoel onder koud water.

  6. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de boomstammetjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat 10 à 15 min. verder garen. Kruid met peper en zout.

  7. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Meng de spinazie onder de pasta en daarna de erwtenpesto, de rest van de gekookte erwten en de broccoli. Laat nog even opwarmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3866 kj
Energie 924 kcal
Vet 44.1 g
Verzadigd vet 15.2 g
Koolhydraat 78.8 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 49.6 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cellier du Pont d'Arc Marselan I.G.P. Ardèche Bier Guinness Special Export Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal