Courgettecakejes met radijsjes
Courgettecakejes met radijsjes

Courgettecakejes met radijsjes

1 u.
Ontbijt
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 26.2 g
Suiker 3.3 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 11.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 25 min. in de oven
  2. Rasp de courgettes, doe ze in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht uit.

  3. Schil de zoete aardappelen en rasp fijn. Rasp de parmezaan. Snipper de dille fijn.

  4. Klop de eieren los in een ruime mengkom en doe er de geraspte courgette en zoete aardappel, de parmezaan en de dille bij. Kruid met peper en zout.

  5. Zeef de speltbloem en het bakpoeder bij het beslag en meng goed.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het groen van de radijzen, maar laat er nog 1 cm aan.

  7. Verdeel 10 papieren cupcakevormpjes over een muffinvorm en vul voor 2/3 met het beslag. Duw in elke cupcake een radijsje. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Tip
Variant

Liever een andere topping? Werk de afgekoelde courgettecakejes af met een halfgekookt kwarteleitje, gerookte zalm en wat fijngesnipperd bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min. + 25 min. in de oven
  2. Rasp de courgettes, doe ze in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht uit.

  3. Schil de zoete aardappelen en rasp fijn. Rasp de parmezaan. Snipper de dille fijn.

  4. Klop de eieren los in een ruime mengkom en doe er de geraspte courgette en zoete aardappel, de parmezaan en de dille bij. Kruid met peper en zout.

  5. Zeef de speltbloem en het bakpoeder bij het beslag en meng goed.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het groen van de radijzen, maar laat er nog 1 cm aan.

  7. Verdeel 10 papieren cupcakevormpjes over een muffinvorm en vul voor 2/3 met het beslag. Duw in elke cupcake een radijsje. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

Tip
Variant

Liever een andere topping? Werk de afgekoelde courgettecakejes af met een halfgekookt kwarteleitje, gerookte zalm en wat fijngesnipperd bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 5.9 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 26.2 g
Suiker 3.3 g
Vezel 3.4 g
Eiwit 11.7 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal