- Bewaar

- Bewaar
Courgettecakejes met radijsjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
35 min. + 25 min. in de oven
-
Rasp de courgettes, doe ze in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht uit.
-
Schil de zoete aardappelen en rasp fijn. Rasp de parmezaan. Snipper de dille fijn.
-
Klop de eieren los in een ruime mengkom en doe er de geraspte courgette en zoete aardappel, de parmezaan en de dille bij. Kruid met peper en zout.
-
Zeef de speltbloem en het bakpoeder bij het beslag en meng goed.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het groen van de radijzen, maar laat er nog 1 cm aan.
-
Verdeel 10 papieren cupcakevormpjes over een muffinvorm en vul voor 2/3 met het beslag. Duw in elke cupcake een radijsje. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Variant
Liever een andere topping? Werk de afgekoelde courgettecakejes af met een halfgekookt kwarteleitje, gerookte zalm en wat fijngesnipperd bieslook.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
35 min. + 25 min. in de oven
-
Rasp de courgettes, doe ze in een zeef en duw er met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht uit.
-
Schil de zoete aardappelen en rasp fijn. Rasp de parmezaan. Snipper de dille fijn.
-
Klop de eieren los in een ruime mengkom en doe er de geraspte courgette en zoete aardappel, de parmezaan en de dille bij. Kruid met peper en zout.
-
Zeef de speltbloem en het bakpoeder bij het beslag en meng goed.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het groen van de radijzen, maar laat er nog 1 cm aan.
-
Verdeel 10 papieren cupcakevormpjes over een muffinvorm en vul voor 2/3 met het beslag. Duw in elke cupcake een radijsje. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
Variant
Liever een andere topping? Werk de afgekoelde courgettecakejes af met een halfgekookt kwarteleitje, gerookte zalm en wat fijngesnipperd bieslook.