Couscoussalade met ribbetjes
Couscoussalade met ribbetjes

Couscoussalade met ribbetjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Energie 3163 kj
Vet 32.7 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 5.1 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 51.3 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 30 min.)
  2. Los het bouillonblokje op in het water. Laat de ribbetjes ontdooien.

  3. Doe de couscous in een mengkom en overgiet met de groentebouillon en de olijfolie. Laat 10 min. wellen onder vershoudfolie en maak los met een vork.

  4. Plet intussen het knoflook en hak de koriander fijn. Snij de radijzen in schijfjes. Snij de chilipeper in 2, verwijder de witte pitjes en snipper fijn.

  5. Snij de komkommer in de lengte in 2 en haal er met een koffielepel de zaadlijsten uit. Snij de komkommer en de tomaten in halvemaantjes.

  6. Pers de limoenen. Snij het vruchtvlees van de avocado in lange schijfjes. Besprenkel met het limoensap.

  7. Laat de peulbonen uitlekken en meng met de radijzen, de komkommer, de tomaten, het knoflook, het chilipepertje en de koriander. Kruid met cayennepeper, peper en zout en meng goed.

  8. Meng de groenten onder de couscous en voeg op het einde voorzichtig de schijfjes avocado toe.

  9. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  10. Bak de ribbetjes 7 min. aan elke kant op een hete barbecue.

Tip
Slecht weer?

Bak de ribbetjes 30 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 30 min.)
  2. Los het bouillonblokje op in het water. Laat de ribbetjes ontdooien.

  3. Doe de couscous in een mengkom en overgiet met de groentebouillon en de olijfolie. Laat 10 min. wellen onder vershoudfolie en maak los met een vork.

  4. Plet intussen het knoflook en hak de koriander fijn. Snij de radijzen in schijfjes. Snij de chilipeper in 2, verwijder de witte pitjes en snipper fijn.

  5. Snij de komkommer in de lengte in 2 en haal er met een koffielepel de zaadlijsten uit. Snij de komkommer en de tomaten in halvemaantjes.

  6. Pers de limoenen. Snij het vruchtvlees van de avocado in lange schijfjes. Besprenkel met het limoensap.

  7. Laat de peulbonen uitlekken en meng met de radijzen, de komkommer, de tomaten, het knoflook, het chilipepertje en de koriander. Kruid met cayennepeper, peper en zout en meng goed.

  8. Meng de groenten onder de couscous en voeg op het einde voorzichtig de schijfjes avocado toe.

  9. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  10. Bak de ribbetjes 7 min. aan elke kant op een hete barbecue.

Tip
Slecht weer?

Bak de ribbetjes 30 min. in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Energie 3163 kj
Vet 32.7 g
Verzadigd vet 9.8 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 5.1 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 51.3 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Vaugelas 'Le Prieuré' A.O.P. Corbières Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel

Bekijk het recept digitaal