- Bewaar

- Bewaar
Erwtensoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de ui en de verse prei grof.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui glazig. Roer er de diepgevroren erwten onder en giet er de bouillon bij. Voeg de (diepgevroren) prei, het takje tijm en het laurierblaadje toe.
-
Dek af en laat 20 min. koken. Verwijder de tijm en de laurier en mix de soep. Leng aan met wat extra kippenbouillon als ze te dik is.
-
Afwerking:
-
Werk af met zwarte peper en serveer met bruin brood.
U kan deze soep opdienen als winterse maaltijd. Maak er in dat geval een vrij dikke soep van, bv. door 200 g extra erwten toe te voegen. Voeg gebakken spekreepjes of stukjes gerookte worst toe en geef er geroosterd stokbrood bij (besmeer schijfjes stokbrood met kruidenboter of olijfolie en laat lichtjes kleuren onder de ovengrill).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Snij de ui en de verse prei grof.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpot en bak de ui glazig. Roer er de diepgevroren erwten onder en giet er de bouillon bij. Voeg de (diepgevroren) prei, het takje tijm en het laurierblaadje toe.
-
Dek af en laat 20 min. koken. Verwijder de tijm en de laurier en mix de soep. Leng aan met wat extra kippenbouillon als ze te dik is.
-
Afwerking:
-
Werk af met zwarte peper en serveer met bruin brood.
U kan deze soep opdienen als winterse maaltijd. Maak er in dat geval een vrij dikke soep van, bv. door 200 g extra erwten toe te voegen. Voeg gebakken spekreepjes of stukjes gerookte worst toe en geef er geroosterd stokbrood bij (besmeer schijfjes stokbrood met kruidenboter of olijfolie en laat lichtjes kleuren onder de ovengrill).