Focaccia met zongedroogde tomaten en rozemarijn
Focaccia met zongedroogde tomaten en rozemarijn

Focaccia met zongedroogde tomaten en rozemarijn

1 u. 40 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 5828 kj
Energie 1393 kcal
Vet 56.6 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 187.5 g
Suiker 31.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 28.1 g
Zout 9.4 g
natrium 3.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 1 u. 15 min. rijzen
  2. Meng 150 ml lauw water met de gist, de olijfolie en de honing. Meng de bloem met het zeezout.

  3. Rits de naaldjes van de rozemarijntakjes.

  4. Meng de gezouten bloem met het gistmengsel. Kneed enkele min. tot een glad en zacht deeg. Maak er een bolletje van, leg er een keukenhanddoek over en laat 45 min. rijzen.

  5. Rol het deeg tot een platte schijf (Ø 25 cm) en leg op een ingevette bakplaat. Leg er een keukenhanddoek over en laat nog 30 min. rijzen.

  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Druk kuiltjes in het deeg met je vingers. Verdeel er de halfgedroogde kerstomaten en de rozemarijn over en druk wat in. Kruid met een snuifje zeezout en besprenkel met 1 el olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Ook lekker

Serveer met een frisse salade of snij open en beleg bv. met mozzarella, plakjes parmaham en rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 1 u. 15 min. rijzen
  2. Meng 150 ml lauw water met de gist, de olijfolie en de honing. Meng de bloem met het zeezout.

  3. Rits de naaldjes van de rozemarijntakjes.

  4. Meng de gezouten bloem met het gistmengsel. Kneed enkele min. tot een glad en zacht deeg. Maak er een bolletje van, leg er een keukenhanddoek over en laat 45 min. rijzen.

  5. Rol het deeg tot een platte schijf (Ø 25 cm) en leg op een ingevette bakplaat. Leg er een keukenhanddoek over en laat nog 30 min. rijzen.

  6. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  7. Druk kuiltjes in het deeg met je vingers. Verdeel er de halfgedroogde kerstomaten en de rozemarijn over en druk wat in. Kruid met een snuifje zeezout en besprenkel met 1 el olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Ook lekker

Serveer met een frisse salade of snij open en beleg bv. met mozzarella, plakjes parmaham en rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 5828 kj
Energie 1393 kcal
Vet 56.6 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 187.5 g
Suiker 31.3 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 28.1 g
Zout 9.4 g
natrium 3.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly

Bekijk het recept digitaal