- Bewaar

- Bewaar
Focaccia met zongedroogde tomaten en rozemarijn
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 1 u. 15 min. rijzen
-
Meng 150 ml lauw water met de gist, de olijfolie en de honing. Meng de bloem met het zeezout.
-
Rits de naaldjes van de rozemarijntakjes.
-
Meng de gezouten bloem met het gistmengsel. Kneed enkele min. tot een glad en zacht deeg. Maak er een bolletje van, leg er een keukenhanddoek over en laat 45 min. rijzen.
-
Rol het deeg tot een platte schijf (Ø 25 cm) en leg op een ingevette bakplaat. Leg er een keukenhanddoek over en laat nog 30 min. rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Druk kuiltjes in het deeg met je vingers. Verdeel er de halfgedroogde kerstomaten en de rozemarijn over en druk wat in. Kruid met een snuifje zeezout en besprenkel met 1 el olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Ook lekker
Serveer met een frisse salade of snij open en beleg bv. met mozzarella, plakjes parmaham en rucola.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 1 u. 15 min. rijzen
-
Meng 150 ml lauw water met de gist, de olijfolie en de honing. Meng de bloem met het zeezout.
-
Rits de naaldjes van de rozemarijntakjes.
-
Meng de gezouten bloem met het gistmengsel. Kneed enkele min. tot een glad en zacht deeg. Maak er een bolletje van, leg er een keukenhanddoek over en laat 45 min. rijzen.
-
Rol het deeg tot een platte schijf (Ø 25 cm) en leg op een ingevette bakplaat. Leg er een keukenhanddoek over en laat nog 30 min. rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Druk kuiltjes in het deeg met je vingers. Verdeel er de halfgedroogde kerstomaten en de rozemarijn over en druk wat in. Kruid met een snuifje zeezout en besprenkel met 1 el olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Ook lekker
Serveer met een frisse salade of snij open en beleg bv. met mozzarella, plakjes parmaham en rucola.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly