Frambozenbrownies met ananas en muntsuiker
Frambozenbrownies met ananas en muntsuiker

Frambozenbrownies met ananas en muntsuiker

50 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Energie 2113 kj
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 65 g
Suiker 50 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min. + afkoelen
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte). Vouw de kartonnen bakvorm uit de bakmix (instructies: zie verpakking).

  3. Giet de bakmix voor brownies in een mengkom en voeg de eieren, de boter en 50 ml water toe. Mix tot een gladde massa. Giet het deeg in de bakvorm.

  4. Verdeel er de frambozen over en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Het deeg moet nog lichtjes kleven, maar mag niet meer vloeibaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Snij ondertussen met een scherp mes de schil van de ananas en maak 8 gelijke mooie schijven.

  6. Doe de helft van de muntblaadjes in een vijzel samen met de rietsuiker en stamp fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ananasschijven 3 min. aan elke kant goudbruin. Giet er 2/3 van het limoensap over.

  8. Klop de room stijf en meng er de rest van het limoensap onder.

  9. Verdeel 1 schijf ananas over elk bord en bestrooi met de muntsuiker. Schik er 1 portie brownies op en schep er een eetlepel room naast. Bestrooi de room met de limoenzeste en werk af met muntblaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min. + afkoelen
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte). Vouw de kartonnen bakvorm uit de bakmix (instructies: zie verpakking).

  3. Giet de bakmix voor brownies in een mengkom en voeg de eieren, de boter en 50 ml water toe. Mix tot een gladde massa. Giet het deeg in de bakvorm.

  4. Verdeel er de frambozen over en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven. Het deeg moet nog lichtjes kleven, maar mag niet meer vloeibaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Snij ondertussen met een scherp mes de schil van de ananas en maak 8 gelijke mooie schijven.

  6. Doe de helft van de muntblaadjes in een vijzel samen met de rietsuiker en stamp fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap.

  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ananasschijven 3 min. aan elke kant goudbruin. Giet er 2/3 van het limoensap over.

  8. Klop de room stijf en meng er de rest van het limoensap onder.

  9. Verdeel 1 schijf ananas over elk bord en bestrooi met de muntsuiker. Schik er 1 portie brownies op en schep er een eetlepel room naast. Bestrooi de room met de limoenzeste en werk af met muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Energie 2113 kj
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 65 g
Suiker 50 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 7 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg 'Black' KWV Western Cape - Zuid-Afrika Bier Kwak Rouge Fruitbier

Bekijk het recept digitaal