Gemarineerde biefstuk op z'n Mexicaans
Gemarineerde biefstuk op z'n Mexicaans

Gemarineerde biefstuk op z'n Mexicaans

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 20.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 49.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag voordien)
  3. Schik de biefstukken in een schotel en besprenkel ze met het citroensap. Kruid met cayennepeper en giet er 1 dl olijfolie over. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai regelmatig om.

  4. Bereiding:
  5. Op het fornuis (dit kan eventueel enkele uren vooraf)

  6. Verwarm 2 eetl. olijfolie en stoof er de gesnipperde ui en het gesnipperde teentje knoflook glazig in.

  7. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe. Doe er ook de uitgelekte maïs en het tomatenconcentraat bij. Breng heel even aan de kook en kruid naar smaak met pilipili, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Op de barbecue
  9. Zet de pan met de Mexicaanse saus in een hoekje van de barbecue en laat 15 à 25 min. pruttelen.

  10. Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog.

  11. Leg de biefstukken op de warme grill en laat 2 à 3 min. bakken aan elke kant. Kruid naar smaak met zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien de biefstukken op met de warme saus, aardappelen in de schil of rijstsalade, en een frisse sla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (de dag voordien)
  3. Schik de biefstukken in een schotel en besprenkel ze met het citroensap. Kruid met cayennepeper en giet er 1 dl olijfolie over. Dek af en zet op een koele plaats tot de volgende dag. Draai regelmatig om.

  4. Bereiding:
  5. Op het fornuis (dit kan eventueel enkele uren vooraf)

  6. Verwarm 2 eetl. olijfolie en stoof er de gesnipperde ui en het gesnipperde teentje knoflook glazig in.

  7. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en tomatenblokjes toe. Doe er ook de uitgelekte maïs en het tomatenconcentraat bij. Breng heel even aan de kook en kruid naar smaak met pilipili, nootmuskaat, peper en zout.

  8. Op de barbecue
  9. Zet de pan met de Mexicaanse saus in een hoekje van de barbecue en laat 15 à 25 min. pruttelen.

  10. Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog.

  11. Leg de biefstukken op de warme grill en laat 2 à 3 min. bakken aan elke kant. Kruid naar smaak met zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien de biefstukken op met de warme saus, aardappelen in de schil of rijstsalade, en een frisse sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vet 20.1 g
Koolhydraat 12.8 g
Eiwit 49.5 g

Bekijk het recept digitaal