Gemarineerde runderreepjes met krokante groentjes
Gemarineerde runderreepjes met krokante groentjes

Gemarineerde runderreepjes met krokante groentjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1565 kj
Energie 374 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 20.8 g
Suiker 19.7 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 33.1 g
Zout 4.1 g
natrium 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de wortelen en snij in dunne staafjes. Snij de preiwitten in dunne ringen en de sjalot in halvemaantjes.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olie in een (wok)pan. Roerbak de sjalot, de wortelen en de prei 5 min. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de groenten niet aanbakken. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Roerbak de runderreepjes 3 à 4 min. in de pan, zonder extra vetstof. Doe er de groenten weer bij en overgiet met de sojasaus en de room. Schep goed om en kruid met peper en zout. Dien meteen op met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Schil de wortelen en snij in dunne staafjes. Snij de preiwitten in dunne ringen en de sjalot in halvemaantjes.

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olie in een (wok)pan. Roerbak de sjalot, de wortelen en de prei 5 min. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat de groenten niet aanbakken. Haal uit de pan en hou warm.

  5. Roerbak de runderreepjes 3 à 4 min. in de pan, zonder extra vetstof. Doe er de groenten weer bij en overgiet met de sojasaus en de room. Schep goed om en kruid met peper en zout. Dien meteen op met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1565 kj
Energie 374 kcal
Vet 15.9 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 20.8 g
Suiker 19.7 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 33.1 g
Zout 4.1 g
natrium 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Séguret A.O.P Côtes du Rhône Villages Louis Bernard Wijn Château Pey la Tour A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal