Gemarineerde veggiespiesjes met fruitige rijstsalade
Gemarineerde veggiespiesjes met fruitige rijstsalade

Gemarineerde veggiespiesjes met fruitige rijstsalade

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Energie 2381 kj
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 77.7 g
Suiker 20.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 20.9 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Giet intussen kokend water over de sojabonen, dek af en laat 10 min. rusten. Giet af en haal de bonen uit de peultjes. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel en snij in 4. Snij in fijne reepjes. Snipper de lente-ui fijn.

  4. Verhit de arachideolie in een pan en bak de veggiespiesjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de rijst met de sojabonen, de venkel, de lente-ui, de ananasstukjes, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  6. Serveer de rijstsalade in kommetjes en werk af met de spiesjes.

Tip
Variant voor de BBQ

De veggiespiesjes kan je ook bakken op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Giet intussen kokend water over de sojabonen, dek af en laat 10 min. rusten. Giet af en haal de bonen uit de peultjes. Verwijder de buitenste bladeren van de venkel en snij in 4. Snij in fijne reepjes. Snipper de lente-ui fijn.

  4. Verhit de arachideolie in een pan en bak de veggiespiesjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de rijst met de sojabonen, de venkel, de lente-ui, de ananasstukjes, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

  6. Serveer de rijstsalade in kommetjes en werk af met de spiesjes.

Tip
Variant voor de BBQ

De veggiespiesjes kan je ook bakken op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Energie 2381 kj
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 77.7 g
Suiker 20.6 g
Vezel 8 g
Eiwit 20.9 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Miguel Torres 'Las Mulas' Reserva Rosé D.O. Central Valley - Chili Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal