Hummus met veggie spiesjes en rode ui-paprikasalsa
Hummus met veggie spiesjes en rode ui-paprikasalsa

Hummus met veggie spiesjes en rode ui-paprikasalsa

30 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1799 kj
Energie 430 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 21 g
Suiker 9.6 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 14.1 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook fijn. Meng onder de hummus samen met de yoghurt, het paprikapoeder, de ras el hanout en 2 el olijfolie. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Zet koel weg.

  2. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de munt en de koriander grof. Meng de ui, de paprika en de verse kruiden onder elkaar. Breng op smaak met de appelazijn, 2 el olijfolie, cayennepeper en zout.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spiesjes 6 à 8 min. goudbruin aan alle kanten.

  4. Lepel de hummus op een bord en bestrooi met de salsa. Geef er de spiesjes bij.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook fijn. Meng onder de hummus samen met de yoghurt, het paprikapoeder, de ras el hanout en 2 el olijfolie. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Zet koel weg.

  2. Snipper de rode ui fijn. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de munt en de koriander grof. Meng de ui, de paprika en de verse kruiden onder elkaar. Breng op smaak met de appelazijn, 2 el olijfolie, cayennepeper en zout.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de spiesjes 6 à 8 min. goudbruin aan alle kanten.

  4. Lepel de hummus op een bord en bestrooi met de salsa. Geef er de spiesjes bij.

Tip
Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Elise Van de Poele (@eliseeetalles).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1799 kj
Energie 430 kcal
Vet 31 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 21 g
Suiker 9.6 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 14.1 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g

Bekijk het recept digitaal