Gepaneerde kabeljauw in mosterdsaus met wortel-erwtenstoemp
Gepaneerde kabeljauw in mosterdsaus met wortel-erwtenstoemp

Gepaneerde kabeljauw in mosterdsaus met wortel-erwtenstoemp

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2992 kj
Energie 715 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 71 g
Suiker 12.9 g
Vezel 13.8 g
Eiwit 33.7 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Schil de wortelen en snij in schijfjes.

  2. Kook de aardappelen samen met de tijm ± 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelen toe. Kook de laatste 2 min. de diepgevroren erwten mee. Giet af en pureer grof. Roer er de boter onder en kruid met peper en zout.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de gepaneerde kabeljauw ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Haal de kabeljauw uit de pan en hou warm. Giet de room in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en laat 2 min. koken.

  5. Verdeel de puree over de borden. Serveer met een stuk kabeljauw en lepel er de mosterdsaus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Schil de wortelen en snij in schijfjes.

  2. Kook de aardappelen samen met de tijm ± 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de wortelen toe. Kook de laatste 2 min. de diepgevroren erwten mee. Giet af en pureer grof. Roer er de boter onder en kruid met peper en zout.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een braadpan en bak de gepaneerde kabeljauw ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Haal de kabeljauw uit de pan en hou warm. Giet de room in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Roer er de mosterd onder en laat 2 min. koken.

  5. Verdeel de puree over de borden. Serveer met een stuk kabeljauw en lepel er de mosterdsaus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2992 kj
Energie 715 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 7.4 g
Koolhydraat 71 g
Suiker 12.9 g
Vezel 13.8 g
Eiwit 33.7 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Boyar Chardonnay-Sauvignon Blanc Bulgarije Bier Gouden Carolus Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal