Gepaneerde kabeljauw met groentestoofpotje
Gepaneerde kabeljauw met groentestoofpotje

Gepaneerde kabeljauw met groentestoofpotje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2406 kj
Energie 575 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 68.2 g
Suiker 13.9 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 20.6 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de prei in fijne ringen van 1/2 cm. Schil de wortelen en snij samen met de selder in gelijke blokjes van 1 cm. Snipper de peterselie fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de wortel, de selder en de prei samen met het takje tijm en het blaadje laurier 2 à 3 min. Kruid met peper, zout en de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  4. Overgiet met de room en roer er de mosterd onder. Laat nog 15 min. verder garen.

  5. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de gepaneerde kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens een stukje vis bovenop. Serveer met de aardappelen en bestrooi met de rest van de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Snij intussen de prei in fijne ringen van 1/2 cm. Schil de wortelen en snij samen met de selder in gelijke blokjes van 1 cm. Snipper de peterselie fijn.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de wortel, de selder en de prei samen met het takje tijm en het blaadje laurier 2 à 3 min. Kruid met peper, zout en de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  4. Overgiet met de room en roer er de mosterd onder. Laat nog 15 min. verder garen.

  5. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de gepaneerde kabeljauwhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens een stukje vis bovenop. Serveer met de aardappelen en bestrooi met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2406 kj
Energie 575 kcal
Vet 22.4 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 68.2 g
Suiker 13.9 g
Vezel 8.9 g
Eiwit 20.6 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal